Kjenner du noen som fortjener to millioner kroner? Reitan åpner lommeboka igjen

Nyheter: Kjenner du noen som fortjener å bli Årets Ladejarl 2019?

Alle kan nominere folk som gjør mer enn de må for å skape et varmere samfunn. Vinneren kåres hvert år den 11. september på Lade Gaard i Trondheim, opplyses det i en pressemelding fra Reitangruppen.

Klikk her for å nominere din kandidat før 1. mai.

Helsesista fikk prisen i fjor

Tale Maria Krohn Engvik ble i 2018 Årets Ladejarl. Tale Maria har blitt kjent gjennom Snapchat-kanalen Helsesista, hvor ungdom kan stille spørsmål på en enkel og ufarlig måte.

– Vanligvis bryr jeg meg ikke så mye om priser. Jeg bryr meg mest om tilbakemeldinger fra ungdommer som sier at jeg har hjulpet dem. Men denne prisen betydde utrolig mye fordi jeg så oppriktigheten i øynene til de som delte den ut, sier Tale Maria i pressemeldingen.

Tale har en egen evne til å se enkeltmennesket, til å lytte, høre og gi tillit sa juryen da hun i fjor fikk prisen og to millioner kroner. Hun er nå aktuell med egen TV-serie som går hver fredag kveld på TV2.

Se Helsesista fortelle om hva prisen har betydd for henne.

Video her.

– Årets Ladejarl 2018 sprenger grenser og utviser stort mot. Hun er tøff som revolusjonerer sitt eget yrke med klokskap, sterke verdier og tidsriktig teknologi. En digital helsesøster er så logisk og tidsriktig, vi må jo være der de unge er hvis vi skal nå frem til dem, sier Colonialmajor Odd Reitan.

– Helsesista ble skapt fordi jeg som helsesøster på fire ulike videregående skoler i Oslo, opplevde at jeg ikke var tilgjengelig nok for elevene på mine skoler. Jeg brenner for at barn og unge skal ha det bra og trives overalt der de er i livene sine og for å løfte den psykiske helsen til norsk ungdom – sammen med alle som møter unge i sin hverdag, sier Tale Maria.

Årets Ladejarl gis til en person som i særlig grad har utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid og ledelse som alternativ til regelstyring. I sin begrunnelse skriver juryen:

– Hver eneste dag bidrar du til at unge gutter og jenter har en informasjonskanal som forstår dem og svarer på deres problemer. I tillegg til å svare på seksualiserte spørsmål jobber du for at ungdommene skal bli tryggere på seg selv i disse sosiale media tider.