Brødrene Eide casher inn og selger Lade Teknopark

Nyheter: Kan få over 400 millioner.

Brødrene Per Arne og Rolf Eide tjente seg søkkrike da de for noen år siden solgte selskapet Scanbio for et ukjent beløp – trolig flere hundre millioner kroner. Selskapet produserer proteinkonsentrater, mel og olje av fiskeavskjær.

Nå selger de Lade Teknopark.

Stiklestadveien 1 var lenge hovedkontor for Vinmonopolet og deler av orginalinteriøret fra statsbedriftens storhetstid i Trondheim er fortsatt intakt.  I dag huser de 7-8 bygningene en rekke teknobedrifter.

Brødrene kjøpte eiendomsmassen i 1999.

Eiendomsselskapet Lade Teknopark AS hadde i 2014 driftsinntekter på 32,2 millioner og gikk med 4,7 millioner i resultat før skatt.

Vi er to brødre som eier dette og min bror er pensjonist og jeg nærmer meg

Casher ut pensjonen

– Nei, det er ingen spesiell grunn til at vi ønsker å selge. Men vi er to brødre som eier dette og min bror er pensjonist og jeg nærmer meg, sier  Per Arne Eide, daglig leder av Lade Teknopark, til Estate nyheter.

Han forteller at eiendommen egentlig består av syv til åtte eiendommer som er bygget sammen til to og at utviklingspotensialet på tomten er stort.

– Dette er jo det nye utviklingsområdet i Trondheim. På vår tomt kan man bygge ytterligere 10.000 kvadratmeter, sier Eide.

Megleroppdraget har gått til nykommeren Norion Næringsmegling, med Knut Efskin i spissen. Eiendommen, som er på 33.000 kvm. legges ut i markedet i dise dager. Prisen estimeres til rundt 400 millioner:

– Dette er i dag et tilholdssted for en rekke teknologibedrifter. Eiendommen er fullt utleid, men har fremdeles utviklingspotensial. Det er mulig å bygge mer på tomten, sier Efskin.