Kvinner dømt til fengsel for å ha brukt strømhalsbånd på opp til 70 hunder

Nyheter: Opptil 70 kennelhunder i Trøndelag ble påsatt halsbånd med strøm for å stoppe bjeffing. Nå er to kvinner dømt til 120 og 15 dager i fengsel.

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om ni måneders fengsel for den ene kvinnen, som er tidligere hundepensjonateier, skriver Trønder-Avisa.

En rekke av hundeeierne som hadde hundene sine i forvaring i hundepensjonatet, reagerte med forferdelse da de fikk høre at hundene deres hadde blitt utsatt for strøm.

– Vi ble både forbannet og lei oss da vi skjønte at vår hund hadde vært utsatt for strømming. Vi forventet at hunden vår var trygg da vi leverte den på et godkjent hundepensjonat. Det gjør fryktelig vondt å vite at vi har bidratt til å utsette hunden vår for mishandling, og at vi har sendt ham tilbake til et sted han forbinder med noe vondt, sa en av hundeeierne til Trønder-Avisa da saken ble kjent.

Får lov

Hennes medtiltalte, en tidligere ansatt, sto overfor en påstand på tre måneders fengsel. Begge to har erkjent at de brukte halsbånd med strøm på hundene. De har sagt at dette var for å unngå at hundene bjeffet.

I en rapport fra Mattilsynet ble det konkludert med at de to kvinnene utviste holdninger til dyr og lovverk som var uforenelig med å kunne drive med og eie hund.

Likevel får begge to lov til å forsette å drive med hund i fremtiden. Den tidligere hundepensjonateieren har imidlertid fått et forbud på fem år mot å passe på andres hunder i større omfang, drive hundepensjonat eller annen lignende virksomhet.

(©NTB)