Kvinne tiltalt for å ha forgiftet ektemannen med plantegift

Nyheter: En kvinne i 50-årene fra Trøndelag er tiltalt for drapsforsøk etter at hun skal ha forgiftet ektemannen med en plantegift.

Kvinnen ble 30. mai i fjor pågrepet og siktet for grov kroppsskade – for å ha forgiftet ektemannen sin med plantegift. Hun ble varetektsfengslet i flere omganger, men ble løslatt i fjor høst.

Det var St. Olavs hospital som varslet politiet om saken etter at mannen hennes ble akuttinnlagt to dager før.

Etter et omfattende etterforskningsarbeid ved Trøndelag politidistrikt med bistand fra Kripos, har nå førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes tatt ut tiltale mot kvinnen, melder Adresseavisen og NRK.

Rettssaken skal gå over en uke i Trøndelag tingrett i høst. Seks sakkyndige skal forklare seg.

Hevder sin uskyld

Kvinnens advokat John Berg sier til NRK at den tiltalte nekter for å ha forgiftet ektemannen. Paret er nå separert.
Ifølge gjerningsbeskrivelsen mener påtalemyndigheten at den trønderske kvinnen ved flere anledninger i perioden juni 2019 til 28. mai 2020 forsøkte å drepe ektefellen ved å forlede ham til å spise og/eller drikke plantegift i deres bolig i Trondheim samt i en annen kommune.

Blodprøver som ble tatt ved den siste innleggelsen av mannen i mai 2020, viste spor av nervegiften akonitin. Giften finnes kun i planter i hjelmfamilien.

Hjertestans to ganger

– Fra sommeren 2019 til sommeren 2020 ble mannen akuttinnlagt 11 ganger på St. Olavs hospital. Han har hatt hjertestans to ganger, i februar og april i fjor, sier førstestatsadvokat Soknes til NRK.

Mannens bistandsadvokat Vibeke Meland opplyser at hennes klient nå lever tilnærmet som normalt og er tilbake i full jobb.

Politiet har i flere uker forsøkt å få forkynt tiltalen til kvinnen, men uten å finne henne, opplyser førstestatsadvokaten. Derfor ble det besluttet å offentliggjøre tiltalen som ble tatt ut i juni.