Kvinne dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapsforsøk i Trondheim

Nyheter: En kvinne i 30-årene er dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha knivstukket en jevnaldrende kvinne flere ganger i Brundalen i Trondheim på nyttårsaften.

Kvinnens tilstand gir grunn til å forvente at hun kan begå nye voldshandlinger, skriver Nidaros.

Psykose

Hun er diagnostisert med schizoaffektiv lidelse og skal ha vært påvirket av psykose under handlingen. Kvinnen hørte stemmer og utførte handlingen utenfor egen kontroll, ifølge de sakkyndige. Derfor regnes hun som utilregnelig og dømmes deretter av Trøndelag tingrett.

Den fornærmede kvinnen, som ble stukket i overarm, ansikt og i overkroppen, har ikke vært i arbeid siden angrepet. I dommen slås det fast at det kun er et lykketreff at et stikk som punkterte en lunge, ikke førte til at kvinnen døde. Normalt ville den dømte kvinnen måtte betale oppreisning på 150.000 kroner, men det ble redusert til 31.096 kroner fordi hun er utilregnelig.

De to kvinnene er tidligere samboere og hadde under drapsforsøket en konflikt rundt deres felles barn. Barnet var også til stede under knivstikkingen.

Kvinnen har erkjent å ha utført handlingene hun var tiltalt for, skriver Adresseavisen.

Hun hadde tidligere gått på medisiner, men kuttet dem ut høsten 2021. Det vurderes at dette er noe av bakgrunnen for kvinnens handlinger, ifølge dommen.

(©NTB)