Morgendagens rockestjerner slår seg løs på Samfundet i kveld

Nyheter: - Nøkkelen til å lykkes med musikk er selvtillit og tro på eget prosjekt, sier Jonas Skybakmoen som stiller som mentor for unge og uetablerte band gjennom Trondheim Calling. I kveld kan du oppleve de beste bandene på vei opp og fram på Samfundet.

Highasakite, Bendik og The Fjords startet alle karrieren som demoband under Trondheim Calling. I kveld får 15 utvalgte band slå seg løs på tre forskjellige scener på Samfundet: Klubben, Edgar og smått legendariske Knaus.

En viktig del av opplegget er at de unge og uetablerte matches med hver sin mentor, som i tillegg til å overvære konsertene, også skal tilbringe en time med sin artist/sitt band i øvingsrommet. Målet er å tipse artistene om alt fra hvordan de kan utvikle scenetekket sitt til å takle artistlivet.

Mentorene er erfarne og etablerte musikere og bransjeaktører fra Trøndelag.

En av dem er Jonas Skybakmoen, journalist i Adresseavisen «in exit» og frontfigur i Johndoe:

–  Jeg hadde selv mye utbytte av å snakke med artister og folk som var i bransjen da jeg som noen-og-tyve-åring begynte å gjøre det greit med Johndoe. Mitt inntrykk er at mange unge artister er dyktige, har klare ideer om hvordan de vil fremstå og er trygge på eget uttrykk. Selvtillit er likevel en nøkkel, tror jeg – å tørre å tro på seg selv og sitt eget prosjekt og ikke la seg rive i alle mulige retninger. Jeg tror det er nok av folk som vil  mene noe om alt som kommer fra ferske artister. Jeg vil i hvert fall oppfordre artistene til å være kritiske til alle råd – ikke avvise dem sånn momentant, men heller tenke og kjenne etter hva som er riktig. Det gjelder også rådene som kommer fra meg, sier han.

LES OGSÅ: Jonas Skybakmoen slutter i Adresseavisen: – Jeg er åpen for tilbud, for å si det sånn

Mentor Vibeke Hay Wold, dama bak Spidergawd Management og daglig leder i Delfin Slukfabrikk (!) stiller også som mentor. Hay Wold bidrar på områdene PR, booking og strategi:

– Selv om en artist er verdensmester på scenen, betyr det ikke at man også er verdensmester på PR, booking, strategi eller er komfortabel foran et publikum. Dave Grohl må puste med magen og telle til ti før han går på scenen han også. Mentoring hjelper artistene å hoppe over de stegene man ikke trenger tråkke feil, og med en slik ordning vil kanskje alle involverte være et par erfaringer og tankerekker rikere, og ett steg nærmere målet, sier Hay Wold.

Les mer om Lyden av 2017 her