Kulturnatt Trondheim arrangeres for sjette år på rad. Mellom kl. 16.00 og 02.00 starter nye arrangementer hver time over hele byen:

– Kulturnatt er Trondheims største endagsfestival, og har som formål å gi byens innbyggere en helaften med smakebiter fra byens rike kulturliv. Dette er en kveld for nye oppdagelser og varierte kulturopplevelser på kjente og ukjente arenaer, opplyser Kathrine Krane i Midtbyen Management i en pressemelding.

Det bli litteratur og poesi på Sjøbadet, barnefestival og fest på bydelshuset på Lademoen, og en rekke arrangement i Fjordgata. Man kan også oppleve åpent hus på Vitensenteret, Minigolf på Trondheim Camping, kurs i Pole Dance, omvisning på Rockheim, natt på Justismuseet, korstafett i Olavshallen, utekino på Café Ni Muser, tequilasmaking på Frida Restaurant, speeddate med TSO i Olavshallen, konsert med Ida Jenshus hos Johnny Love.

– I tillegg kan du velge mellom uttallige andre konserter, utstillinger, forestillinger, workshops, åpne gallerier og museer, forteller Krane.

Programhefter kan hentes i Turistinformasjonen i Nordre gate 11. Programmet er også tilgjengelig på kulturnatt-trondheim.no.

Årets byrom

Årets byrom er Jomfrugate allmenning, og dermed vekkes Fjordgata til live av over 20 aktører som ønsker publikum velkommen til nye opplevelser.

Fordelt på sine 663 meter, er fargerike Fjordgata en av årets trekkplaster med aktiviteter som åpent galleri, konserter, historisk foredrag om Tordenskioldbrygga, strikkekafé, tatoveringer for store og små, rebusløype, matkurs, tequilatasting, whiskey-vorspiel, karaoke og sex-quiz, Gore-tex utstilling og åpent drop-in verksted med kunstner tilstede.

– På scenen i Jomfrugate allmenning starter en ny konsert hver time mellom kl. 18:00 – 22:00. Hit kommer navn som Kristofa, King George VIII, Unge Løve, Gerald Ofori, Musikalfabrikken og danseoppvisning med estisk folkedans, forteller Krane

Mer om artistene her: https://midtbyen.no/nyheter/kulturnatt-oppdag-musikalsk-talent-og-store-stemmer-i-jomfrugate-allmenning

Vanskelig å velge? Følg løypa!

For å gjøre Kulturnatt enklere for publikum har Midtbyen Management laget løypeforslag i ulike kategorier. Løypene inneholder arrangement som er relevante for kategorien, og som er mulig å følge i forhold til tidspunkt og start på alle arrangement.

Noen av årets løyper er:

  • For de minste (5+)
  • Den nye studenten
  • Full bartefart
  • Skaperglede
  • Kjærlighetsstien
  • Der ingen skulle tru at noko kulturet kunne bu
  • For alle folk, vi har tegnspråktolk

Mer om løypene her: http://kulturnatt-trondheim.no/kart/

Langåpne butikker i Midtbyen

I anledning årets Kulturnatt i Trondheim har mange av Midtbyens butikker, samt Trondheim Torg, Byhaven og Mercursenteret åpent til kl. 20:00.

Gratis posehotell

Turistinformasjonen i 2. etasje i Nordre Gate byr på gratis posehotell under Kulturnatt. Her kan handleposer trygt settes mens man utforsker og oppdager byens enorme og mangfoldige kulturtilbud. Posene kan hentes ut fredag 14. september før kl. 20:00, eller i løpet av lørdag 15. september fram til Turistinformasjonen stenger kl. 18:00. Posehotellet er blitt et svært populært tilbud som mange benytter seg av.

Ny på Kulturnatt?

Les tips her: https://midtbyen.no/nyheter/11-tips-til-deg-som-skal-pa-kulturnatt-2018