Adressa i mål med kuttene i dag: – Det er vondt å se at så mange forsvinner ut dørene

Nyheter: Polaris Media er i mål med nedbemanningen. 95 sluttpakker er på plass. Opp mot 40 personer forlater Adresseavisen.

I Adresseavisen klarte de nedbemanningen frivillig.

Konserntillitavalgt Ulf Dalheim bekrefter overfor trondheim24 at 35-40 personer nå forlater Adresseavisen.

Sjefredaktør Tor Olav Mørseth skriver følgende i en sms til medier24.com

«I dag har jeg ganske blandet følelser. På den ene siden er jeg veldig glad og lettet over at vi er i mål uten en mer styrt runde. Samtidig mister vi nå mange dyktige folk», skriver han.

Av 40 bedrifter i Polaris Media er det nå 38 som er i mål med den frivillige løsningen.

– Det er en lettelse, men samtidig er det vondt å se at så mange kolleger forsvinner ut dørene her. Det er mange som går med blikket nede nå som det begynner å bli kjent hvem som har tatt sluttpakker og hvem som går. Det er også en del yngre medarbeidere som har tatt sluttpakke, som man trodde skulle være her i mange år, sier Ulf Dalheim konserntillitsvalgt i Polaris Media, til medier24.com

24. august 2016 vedtok Polaris Media et resultatforbedringsprogram som innebærer  tiltak i størrelsesorden 300 millioner kroner frem mot 2020. Halvparten av programmet Polaris Media 2020 skal effektueres i 2017.

– Vi er lettet og fornøyde med at vi i så stor grad er kommet i mål med frivillige løsninger, og at vi i nesten alle selskapene nå kan konkludere med at vi er i mål med nedbemanningstiltak for 2017. Dette hadde ikke vært mulig uten en god dialog med de tillitsvalgte og forståelse fra våre medarbeidere, sier konsernsjef Per Axel Koch, i en børsmelding.