Kunst, mat og vin skal skaffe penger til nattbriller for ukrainske frihetskjempere

Nyheter: Ukrainas ambassadør i Norge kommer søndag 5.11 til Trondheim for å delta på en kunst- og vinmiddag med den ukrainske vinmakeren Svitlana Tsybak på K.U.K./Gubalari. Inntektene fra arrangementet skal brukes til å kjøpe nattbriller til ukrainske frihetskjempere.

Trønderske kunst, mat og vinentusiaster bør kjenne sin besøkelsestid og støtte frihetskampen til det  ukrainske folket. Kjøpmannsgata Ung Kunst K.U.K, Restaurant Gubalari og den trønderske vinimportøren Regala AS inviterer søndag 5. november til en kunst- og vinmiddag ved Gubalari.

Der får gjestene møte den ukrainske vinmakeren Svitlana Tsybak og smake hennes viner. Den ukrainske ambassadøren i Norge, Lilija Hontsjarevytsj, deltar også. Inntektene fra både en innlagt kunstauksjon med bl.a. verk av Kjell Erik Killi-Olsen og fra en tre-retters middag med viner fra Ukraina og Moldova, går uavkortet til Ukraina.

annonse

Ambassadør

Med urolighetene i Midtøsten er det lett å glemme at det fortsatt pågår en hensynsløs invasjonskrig i Ukraina. Gjennom kunstauksjonen og vinmiddagen på Gubalari søndag 5. november ønsker arrangørene å minne om frihetskampen i Ukraina, og samtidig skaffe midler til innkjøp av nattbriller, et formål som er valgt av den ukrainske ambassadøren i Norge, Lilija Hontsjarevytsj.

Hun kommer personlig til Trondheim for å være med på middagen ved Gubalari. Lilija Hontsjarevytsj skal dagen etter ha et møte med Trondheims nye ordfører Kent Ranum.

Kunsten som er gitt til denne aksjonen blir gjort tilgjengelig for budgiving på nettstedet gibud.no denne uken, men det vil også være mulig å by på kunstverkene i løpet av arrangementet søndag 5. november.

Billetter til kunst- og vinmiddagen legges ut på Hoopla via arrangøren VinPuls som gratis har stilt sin mailbase til disposisjon for arrangørene.

– Kunst- og vinmiddagen vil koste kr. 798,- pluss billettgebyr. Men det vil være frivillig å betale mer. Dette kan gjøres via Vipps under middagen, sier initiativtakerne Lars Laurentius Paulsen og Joachim Andersen ved Gubalari og Thomas M. Wiggen i Regala AS.

Sistnevnte har satt sammen en vinpakke på fem viner, fra musserende via hvite og røde viner til dessertvin. To av vinene er fra Svitlana Tsybaks vinhus Beykush Winery, mens de tre andre kommer fra topprodusenter i nabolandet Moldova.

Svitlana Tsybak er, i tillegg til å lage vinene ved Beykush Winery, også president i foreningen Ukrainian Association of Craft Winemakers som har 72 vinhus i Ukraina som medlemmer. Flere av dem forsøker å lage vin og markedsføre Wines of Ukraine internasjonalt, til tross for krigen i hjemlandet.

-Vi må fortelle alle at livet til tross for krigen fortsetter her, vi fortsetter å dyrke druer og produsere vinene våre, viner som allerede har blitt anerkjent av verden. Vi er glade for å gjøre jobben vår, å jobbe for vår seier, uttalte Svitlana Tsybak til Meininger’s International tidligere i år.

(pressemelding)