Kulturmagasin måtte trekke bilde av naken Prepple

Nyheter: Kulturmagasinet Nye Oppstøt slipper sin nye kunstkalender og samleplate på Moskus i kveld.

– Det var et eminent kunstfoto tatt en gang på 80-tallet av Ragnar Wold. Men det ble plutselig trukket. Men vi får ha forståelse for at ikke alle syntes det burde trykkes i vår kalender, sier redaktør i Nye Oppstøt Baard Henning Noodt (53) til trondhei24.no.

LES MER: Baard er en punkersjel med leversvikt og rulleblad. Nå er han på gata igjen med sitt eget kulturmagasin

I kveld er det altså lansering av kunstkalender og samleplata KORP – med «støggpene perler» fra Aftermath Music ifølge redaktør Noodt – det vil si låter med blant andre Kari Rueslåtten og Djevel.

Klokka 21 går Dreadnoughts på scenen for å synge skitne sjømannsviser. Deretter er det Torgeir Lund som snurrer plater resten av kvelden.

Selger orginalkunst

I kveld presenteres og selges orginalkunst som har vært vist frem i tidligere utgaver av Nye Oppstøt. Her er det snakk om kjente bidragsytere som Håvard Løvnes, Kristin Skjervold, David Leon, Hanna Fauske, Mai Irene Aasen og Ragnar Wold – med flere.

Kunsten som presenteres i kalenderen kan også bestilles opp som trykk i glass og ramme.

Ett av bildene som er lagt ut til salg (se hovedbilde) er et portrett av Jello Biafra (Dead Kennedys).

Nye oppstøt er ifølge redaktøren det eneste norske mediumet som har lyktes med å få en intervjuavtale med den legendariske musikeren og politiske aktivisten:

– Jeg er nok eneste i Norge som har intervjuet Jello Biafra. Det skjedde i mars i fjor. Et av mange poenger er at fyren er et B-menneske, så han står opp i 18-1900-tida på kvelden. Legg til tidsforskjellen, så intervjuet skjedde klokka fire på natta. Det var intervju vi jobbet vi lenge for å få til, og uten hjelp fra Torgeir Lund (Crispin Glover Record Shop) hadde vi ikke fått det til.

– Vi skal også vise en kunstvideo med Anna Fauske i heisen på Moskus og det blir heftige greier, lover redaktør Noodt.

PS. Fri entré