Kritisk skadd: Kvinne på sparksykkel havnet under lastebil

Nyheter: En person er kritisk skadd etter at en trailer og en elsparkesykkel har vært involvert i en trafikkulykke i Trondheim. Vedkommende er fraktet til St. Olavs hospital.

– Hendelsesforløpet kan jeg ikke si noe om, men hendelsen startet med at vi fikk inn en melding om en trafikkulykke mellom en elsparkesykkel og en lastebil klokka 10 i dag, sier operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Når politiet ankom ulykkesstedet i Prinsens gate i Trondheim, fant de en person som da ble betegnet som alvorlig skadd.

Bevisst

– Vedkommende var bevisst da vi kom til stedet. Den skadde personen ble tatt hånd om av helsepersonell og er nå kjørt til St. Olavs hospital. Personen er kritisk skadd, opplyser Johnsen.

Politiet ønsker ikke å opplyse noe ytterligere om vedkommende som er skadd. Samtidig har de kontroll på føreren av lastebilen, som er en mann i 50-årene.

Jourhavende politijurist Tina Mariell Værnes ved Trøndelag politidistrikt opplyser til Adresseavisen at sjåføren i 50-årene av lastebilen er siktet etter hendelsen.

– Han er foreløpig siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf 3 for ikke å ha opptrådt tilstrekkelig hensynsfullt og varsomt, sier hun.

Veien er stengt

Prinsens gate er stengt i sørgående retning. Operasjonslederen opplyser at personen på sparkesykkelen skal ha havnet under traileren.

Politiet varsler at krimteknikere og ulykkesgruppa er på vei for å undersøke åstedet. Veien kommer til å bli stengt i en god stund.