Kristoffer Lo har ennå ikke sluppet musikken med sin nye gruppe: Er allerede booket til storfestivaler

Nyheter: Troen er stor på Kristoffer Los nye gruppe Slowshift: Allerede før de har sluppet noe musikk, er de booket til storfestivaler som Øya og Pstereo.

Slowshift

Når Slowshift gjør sin debut på Øya og Pstereo lover Kristoffer Lo, fra før kjent fra Highasakite og Trondheim Jazzorkester, dette om hva som er i vente:

– Vi skal gi publikum en blanding av store, dramatiske og vakre melodier, med energiske beats og et overveldende sound.

Selv spiller Lo tuba, flugabone og gitar. Med seg i Slowshift har han Brynjar Leifsson, gitarist i islandske Of Monsters and Men, svenske Thomas Järmyr, som akkurat sluttet i Motorpsycho – og kammerorkesteret Trondheimsolistenemed sine 16 medlemmer. Lo har opptrådt med Trondheimsolistene tidligere sammen med Fay Wildhagen, som han skrev musikken til dokumentaren «Aksel» med.

Kristoffer Lo (midten) med sitt nye, store bandprosjekt Slowshift – som også har med Trondheimsolistene. Foto: Handout

– Jeg ble helt slått i bakken, sier program- og markedssjef i Øyafestivalen, Birgitte Mandelid, om da hun så Slowshift for første gang på bransjefestivalen Trondheim Calling. Også Pstereos bookingansvarlige Kim Aasli sier i en uttalelse at han ble «blåst av banen» første gangen han hørte musikken.

– Det låter helt utrolig storslagent og flott med noen av Nord-Europas fremste musikere som står live på scenen.

Selv uttaler Kristoffer Lo at Slowshift er inspirert av Sigur Rós, Nine Inch Nails og Radiohead, og spiller musikk som til tider bruker lang tid på å utvikle seg. Derav navnet – som ble til etter han drodlet med ChatGPT til å finne et passende navn.

Debutalbumet til Slowshift kommer i løpet av 2023 med vokalbidrag fra Fay Wildhagen, Gordi og Kristian Kristensen.