Krisemøte i valgkomiteen etter at Trond Giske mistet støtten fra Trøndelag 

Nyheter: Trøndelag AUF står ikke lenger bak innstillingen om Trond Giske som ny leder av Trøndelag Ap. Valgkomiteen i fylkeslaget har innkalt til krisemøte.

Beslutningen til Trøndelag AUF ble fattet på et ekstraordinært styremøte torsdag ettermiddag, melder Adresseavisen.

– AUF i Trøndelag har på ekstraordinært fylkesstyremøte i ettermiddag besluttet at AUF ikke lenger stiller seg bak den enstemmige innstillingen til valgkomiteen, grunnet den siste utviklingen i saken om Trond Giske, skriver partiet i en pressemelding og fortsetter:

– Fylkesstyret i AUF i Trøndelag vil på lørdag kreve skriftlig votering og oppfordrer på det sterkeste alle medlemmer av AUF ikke å stemme for Trond Giske som ny fylkespartileder.

Like etterpå innkalte valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti til krisemøte. Det bekrefter komiteens leder Arild Grande overfor TV 2.

Reaksjonene fra AUF og valgkomiteen kom kort tid etter at Sandra Skillingsås beskrev en kultur ved valgkampkontoret preget av en seksualisert sjargong som hun hevder også Trond Giske deltok i. Skillingsås fortalte også om en nachspielepisode der Giske skal ha kommet med ubehagelige tilnærmelser.

Mandag denne uka ble Giske enstemmig innstilt som ny leder i Trøndelag Ap. Han gikk av som nestleder i Arbeiderpartiet i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.