Krisemidler til St. Olavs hospital og Helse-plattformen

Nyheter: St. Olavs hospital får 100 millioner kroner i ekstra driftsstøtte for i år og opptil 80 ekstra millioner til Helseplattformen, skriver Adresseavisen.

I et ekstraordinært styremøte i Helse Midt-Norge torsdag formiddag ble det vedtatt å bevilge 100 millioner kroner til sykehuset, som et driftstilskudd for inneværende år.

Bekymret

Samtidig gikk styret inn for en regional tiltakspakke på mellom 55 og 80 millioner kroner. Disse midlene skal brukes til å avhjelpe «den særskilte situasjonen» ved sykehuset etter innføringen av Helseplattformen, skriver  avisa.

Bakgrunnen for møtet var helseminister Ingvild Kjerkols ekstraordinære foretaksmøte med helseregionen i forrige uke.

– Jeg er bekymret for situasjonen knyttet til innføringen av Helseplattformen, særlig ved St. Olavs hospital. Slik situasjonen er nå, brukes ikke de samlede ressursene i regionen godt nok i arbeidet med Helseplattformen. Det er uheldig og har uønskede konsekvenser for helseforetak og kommuner i Midt-Norge, sa hun da til NRK.

Helseplattformen er en felles digital plattform for hele helsetjenesten i Midt-Norge. Målet da den ble innført i november i fjor ved St. Olavs hospital i Trondheim, var bedre informasjonsflyt og økt pasientsikkerhet.

Systemet er foreløpig ikke innført noen andre steder.

(©NTB)