Krimteknikere ferdig på stedet: Teorien om drap og selvdrap er styrket

Nyheter: Alle de tre som torsdag kveld ble funnet døde i Trondheim, er trolig i familie. Teorien om at det er snakk om to drap og ett selvdrap, er forsterket, sier politiet.

Politiet opplyser at det var to menn og en kvinne som ble funnet døde i Trondheim torsdag kveld. Alle skal være over 18 år. Politiet ønsker ikke å si noe om hvordan de tre døde.

Pressekonferanse

På en pressekonferanse fredag sa etterforskningsleder Eivind Guldseth at etterforskningen så langt tyder på at det er snakk om drap og selvdrap. Politiet ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å si om det er gjort funn på åstedet, eller om det er gjort beslag av våpen.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 21-tiden torsdag etter at en person som ikke fikk kontakt med dem, varslet politiet.

– Det var ingen andre til stede på adressen da politiet ankom stedet, sier påtaleansvarlig Anne Haave.

Politiet mener minst en av de døde bodde på adressen der hendelsen fant sted.

Pressekonferanse med Anne Hove og Eivind Guldseth ved politiet i Trondheim etter at tre voksne personer ble funnet døde i Trondheim torsdag. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Ønsker tips om lys

Politiet har gjennom natten drevet omfattende etterforskning på åstedet, og det er gjennomført vitneavhør og rundspørring i området.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha sett noe, eller som har opplysninger. Dette gjelder området Singsaker nedenfor Eidsvolls gate siste to døgn.

– Vi mener at hendelsen har skjedd en gang etter onsdag morgen. Vi ønsker informasjon av observasjoner av personer, om det har vært lys i huset – om det har gått av eller på, om det har vært lyder i eller rundt boligen, etter onsdag morgen, sier Guldseth.

– Vi ønsker også informasjon om det er noen som har forsøkt å komme i kontakt med dem på adressen, og ikke komme i kontakt med dem.

Ikke kontaktet alle pårørende

– Selv om politiet mener at vi har identifisert de avdøde, har vi ikke sikker ID. Den bekreftelsen vil ta litt tid, sier Guldseth.

De tre skal obduseres, både for å fastslå dødsårsak og for å stadfeste de dødes identitet.

Politiet hadde ved 10-tiden ikke kommet i kontakt med alle pårørende og vil av den grunn ikke gå ut med identiteten til de døde.

Politiet opplyser at de ikke har kjennskap til noen av de døde fra før.