Koteng ut av RBK: – Jeg trengte tre-fire timer da jeg fikk beskjeden

Nyheter: Valgkomiteen i Rosenborg har vraket Ivar Koteng til vervet som styreleder når perioden hans utløper i februar.

– Jeg har ikke fått noen forklaring. Og jeg har ikke bedt om noen forklaring. Jeg sa at jeg hadde energi og lyst til å fortsette, og at jeg hadde noe å tilføre, sier han til Adresseavisen.

Rosenborg har årsmøte i februar, og Koteng blir sittende til da. Han har vært styreleder i klubben siden 2012.

– Jeg trengte tre-fire timer da jeg fikk beskjeden, hvor jeg hadde en «barnslig tankegang» rundt det, sier Koteng.

Koteng har vært gjenvalgt tre ganger siden han første gang ble valgt.

Vært ansiktet utad

I perioden 2015-2018 ble det fire strake seriegull, tre cupgull og flere sesonger i europaligaen for Rosenborg. Etter en brokete 2019, som endte i europaligaen, men samtidig med kun tredjeplass i serien, har altså valgkomiteen bestemt seg for å se etter ny styreleder fra og med mars 2020.

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson sier følgende om at Koteng nå blir erstattet som leder av RBK-styret:

– Koteng har hatt en sentral rolle og nærmest vært klubbens ansikt utad. Jeg har tidligere vært kritisk til at en styreleder skal ta en så stor rolle i en fotballklubb og nærmest sette de ansatte og i særdeleshet sportssjefen i skyggen, skriver Jonsson på Twitter.

Lørdag ble det også klart at en annen sentral skikkelse i RBK, Trond Alstad, gir seg. RBKs sportssjef Stig Inge Bjørnebye valgte å si opp i slutten av november.

Eggen og Bratseth kritisk

Nils Arne Eggen har følgende å si om vrakingen av Ivar Koteng:

– Etter min mening må det være en total mangel på kunnskap rundt hva som har foregått de siste årene. Utover det ønsker jeg ikke si mer, annet enn at jeg mener Ivar har gjort en meget god jobb, og har min fulle støtte, sier han til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR):

Også Rune Bratseth gir valgkomiteen det glatte lag:

– Selvfølgelig synes jeg det er feil. Det er ikke så mye mer å si, annet enn at jeg ikke synes det er noe godt forslag,  Nei, jeg har ikke sansen for det i det hele tatt. Jeg ser ikke for meg at det er noen andre i styret som ville uttalt seg på annet vis. Jeg tror det er et samlet styre bak Ivar. Jeg kan ikke garantere det, men det er den oppfatningen jeg har, sier Bratseth til avisen.