Koteng skrur ned leia for bedrifter som har trøbbel

Nyheter: Koteng Eiendom AS får fortvilte telefoner fra leietakere som sliter som følge av koronaviruset.

– Vi kommer til å se nøye på tiltak for å redusere kostnadene for de bransjene som får det tøft, og har allerede satt i gang med det. Noen er vi allerede i kontakt med og har fått svar oss. Vi blir enig litt etter hvordan situasjonen er. Alt fra utsatt leie, til redusert og ingen leie, sier Ivar Koteng til Nidaros (BAK BETALINGSMUR).

Koteng som er en av byens største eiendomsbesittere er innforstått med at selskapet hans kommer til å tape penger, og anslår tapet til 5-7 millioner i kvartalet:

– Vi må få avklart situasjonen så fort som mulig. Det er slitsomt å ikke vite, og vi ønsker å hjelpe. På lenger sikt er dette hjelp til selvhjelp. Vi er jo avhengig av å ha leietakere, og få en by som kan få evnen til å blomstre igjen, sier Koteng til avisen.

Også E.C Dahls

Også Reitan-eide E.C. Dahls Eiendom innfører løsninger med utsatt eller redusert husleie for enkelte av sine leietakere, forteller administrerende direktør Svein Erik Nordbotten:

– Vi har ikke noen løsning der vi skjærer alle over en kam, men vi skjønner at leien blir et spørsmål som vi må adressere, sier Nordbotten til Adresseavisen.

Eiendomsselskapet er den største gårdeieren i Midtbyen i Trondheim, men rundt 500 ulike leieforhold.

Han sier at de også vil gjøre individuelle vurderinger, der det for enkelte kan bli aktuelt å sette leien ned til null i en periode.