Koronasyk i Trondheim trolig smittet i «grønt land»

Nyheter: To personer i Trondheim testet positivt på koronaviruset torsdag. Én av dem er sannsynligvis smittet i et såkalt «grønt land».

annonse

Nå haster det om du vil sikre deg billetter til de beste konsertene på Stormfestivalen

To personer i Trondheim testet positivt på covid-19 torsdag 6. august. Totalt ble 292 personer testet.

Den ene smittede er i 50-årene og sannsynligvis smittet i et grønt land. Vedkommende har moderate symptomer og er i isolasjon. Åtte personer er satt i karantene. Den andre er i 20-årene, har milde symptomer og er også i isolasjon. Denne personen har ukjent smittested. Totalt 59 personer er satt i karantene.

200 personer venter på test og vil bli testet i dag eller de nærmeste dagene. Torsdag fikk Trondheim kommune 357 henvendelser på koronatelefonen.

Torsdag ettermiddag ble det kjent at en ansatt ved Huseby barneskole fikk påvist covid-19. SFO-tilbudet ved skolen er stengt i dag for smittevask. Smittevernkontoret i Trondheim arbeider med smittesporing. Alle som kan ha vært i kontakt med vedkommende har blitt kontaktet av smittevernkontoret.

Treningssenteret Fresh Fitness i Trondheim ble varslet om at smittet person har trent ved senteret. De personene som har vært i nærkontakt med vedkommende har blitt kontaktet av smittevernkontoret. Fresh Fitness har orientert sine medlemmer som har trent i samme tidsrom som den smittede har trent ved senteret og kunne vært smitteførende.

Totalt er 366 påvist smittet av covid-19 i Trondheim siden smitteutbruddet i mars.