Koronasmittet person besøkte sju utesteder i Trondheim i helga

Nyheter: Én av de sju personene som mandag avla positiv test for koronavirus i Trondheim, skal ha besøkt flere serveringssteder i helgen.

Smittesporing

Trondheim kommune bekrefter at sju nye utesteder er berørt av koronautbruddet i byen.

Mandag testet sju nye personer positivt med symptomer på covid-19 i Trondheim. Flere av disse har besøkt utesteder i byen. En av dem skal ha besøkt sju serveringssteder i helgen.

– Vi jobber med å avklare smitterisiko for gjester og ansatte, og det er uvisst hvor lenge vedkommende har sittet på de ulike serveringsstedene, sier kommuneoverlege Tove Røsstad til Adresseavisen.

Kommunen vil ikke gå ut med hvilke steder det gjelder. Fra før av er det kjent at utestedene Lille London og Barmuda er berørt av smitteutbruddet i byen.

Møte med bransjen

Kommunedirektør Morten Wolden informerte om smittesituasjonen under tirsdagens formannskapsmøte:

– Det er økt smitte i Trondheim, men langt fra Oslo og Bergen. Opp mot 1200 er testet. Utelivsbransjen er rammet. Lille London og Barmuda er stengt. En del av disse restaurantgjestene er ganske aktive. Noen har vært på sju, og når man er smittet i tillegg gir det en del utfordringer, sier Wolden, til Adresseavisen.

Han fortalte videre at «koronapolitiet» melder om god kontroll. Ingen utesteder har fått anmerkninger i helga.

– Vi skal ha møte i morra med utelivsbransjen. Det er skjerpinger knyttet til enmeters-regelen, og vi må endre vår veileder. Vi har ikke noe valg, det må gjennomføres, sier Wolden.