Kong Harald på bedringens vei

Nyheter: Kong Harald er frisk nok til å følge oppsatt program i julen etter en tids sykdom.

– Kongens program går som planlagt i romjulen, sier Sven Gjeruldsen i kommunikasjonsavdelingen ved Slottet til NTB.

Det innebærer at han både deltar på julegudstjenesten i Holmenkollen kapell 1. juledag og holder årets nyttårstale til folket, som sendes på NRK hver 31. desember.

Kong Harald (82) ble forrige uke sykmeldt med en virusinfeksjon og deltok blant annet ikke i det ekstraordinære statsrådet på onsdag da Frps Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble utnevnt til nye statsråder. Nå er han på bedringens vei.

Jul med Märtha

Julaften skal kongeparet tilbringe med prinsesse Märtha Louise på Kongsseteren, som er deres private eiendom på Voksenkollen i Oslo.

Kronprinsfamilien skal i år feire jul på familiens hytte i Uvdal i Buskerud.

De siste årene har kronprinsfamilien vekslet mellom å feire jul på Kongsseteren, Skaugum og familiens hytte i Uvdal.

Helseutfordringer

I desember 2003 fikk kong Harald diagnosen kreft i urinblæren. 8. desember samme år ble kreftsvulsten fjernet i det som legene betegnet som en svært vellykket operasjon.

Etter operasjonen var kongen sykmeldt i flere måneder, og bare et knapt år etter friskmeldingen ble han igjen rammet av sykdom. Denne gangen var det en hjerteklaff som sviktet, og kongen måtte gjennom to store operasjoner på Rikshospitalet.

En fredag i november 2017 ble kongen innlagt på Rikshospitalet med en infeksjon, men var ute igjen mandagen etter i fin form, meldte Slottet.

(©NTB)