Kong Harald har fått påvist korona

Nyheter: Kong Harald har fått påvist koronasmitte og er sykmeldt, opplyser kongehuset.

Kong Harald har fått påvist koronasmitte og er sykmeldt. Slottsmiddagen for stortingsrepresentantene på torsdaghenger dermed i en tynn tråd for kongen.

– Hans Majestet Kongen har fått påvist korona og er sykmeldt fram til han er symptomfri. Kongen har forkjølelsessymptomer og oppholder seg hjemme, skriver kongehuset på sine hjemmesider.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skriver i en melding til NTB at han ønsker kongen god bedring.

– Jeg ønsker kongen god bedring og håper at han blir fort frisk igjen, skriver Støre.

Middag på Slottet

Kongen har flere programposter som henger i en tynn tråd i uka som kommer. Den første er fast audiens med utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) på torsdag. Her skal både dronning Sonja og kronprins Haakon være til stede.
Senere samme dag er det duket for middag på Slottet for stortingsrepresentantene med både dronningen, kronprinsparet og prinsesse Astrid fru Ferner til stede.

Fredag står audiens med statsminister Støre og statsråd på Slottet på programmet.

Koronasmittet i 2022

Også i 2022 var kong Harald sykmeldt med korona. Han fikk da påvist korona 22. mars og hadde det som kongehuset beskrev som lettere symptomer. Han var sykmeldt fram til 1. april.
I slutten av august ble kong Harald sykmeldt på grunn av forkjølelse, noe som blant annet satte en stopper for en tur til Skaun i Trøndelag.

Kongen var også sykmeldt i mai. Da var han lagt inn på Rikshospitalet i en uke med en infeksjon. Også like før jul i fjor var kongen innlagt på Rikshospitalet, den gang i et par dager. Da hadde han fått påvist en infeksjon som måtte behandles med intravenøs antibiotika.