Kommunen har fått flere meldinger om drapssiktet

Nyheter: Kommunalsjef for velferd i Trondheim kommune, Karin Erland, bekrefter overfor Nidaros at kommunen har mottatt flere bekymringsmeldinger om den siktede i saken.

– Disse meldingene er fulgt opp innenfor vårt handlingsrom og i samråd med spesialisthelsetjenesten, slik våre rutiner tilsier. Alle meldinger om hendelser og/eller bekymring følges opp i våre systemer, sier hun i en skriftlig uttalelse som kommunen har sendt til Adresseavisen.

– Denne saken er dypt tragisk og vi viser til tidligere utsendt pressemelding om hvordan kommunen følger opp pårørende og involverte i saken. På generelt grunnlag kan vi si at innleggelser håndteres av helsevesenet, uttaler Erland.

Siktet for drap

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til dette, etter at en person ble funnet død i en leilighet på Sverresborg på Byåsen i Trondheim mandag kveld.

På en pressekonferanse tirsdag formiddag opplyste politiet at den siktede ble pågrepet et annet sted på Byåsen enn der den døde kvinnen ble funnet.

Politiet antar at drapet i en bolig på Sverresborg skjedde mellom klokken 14 og 17 mandag ettermiddag.

– Vi har gjort en del undersøkelser, og hypotesen knyttet til drap er styrket, sa etterforskningsleder Eivind Guldseth på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Både den siktede og kvinnen som ble funnet død, er norske statsborgere. Mannen er kjent av politiet fra før, opplyste Ellen Moksnes Andresen, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Han betegnes som kjent av politiet. Han og den døde kvinnen hadde ifølge politiet en relasjon.

Den siktede ga en kort forklaring da han ble pågrepet. Politiet vil prøve å avhøre ham videre tirsdag.

Politiet i Trondheim antar at drapet i en bolig på Byåsen i Trondheim skjedde mellom klokken 14 og 19 mandag ettermiddag.

– Vi har gjort en del undersøkelser, og hypotesen knyttet til drap er styrket, sa etterforskningsleder Eivind Guldseth på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Politiet ønsker ikke å si noe om hva de tror kvinnen døde av. De ble varslet av en person med relasjon til den døde.

Både den siktede og kvinnen som ble funnet død, er norske statsborgere. Selv om det gjenstår formell identifisering, er de antatte pårørende til kvinnen varslet.

Den siktede framstilles trolig for varetekt onsdag. Det skjer i Trøndelag tingrett.