Her kommer byens nye vinbar og restaurant

Nyheter: Rot Vin & Brød blir navnet på siste tilskudd på Trondheims restauranthimmel.

Hammerslagene dunker, arbeidslyset blender oss og lokalet ser ikke mer enn halvferdig ut når Graffi-eier Heidi Gjerdrum og nyansatt daglig leder ved Rot, Magnus Skjåk-Bræk, tar imot vinpuls.no i de tidligere Caya-lokalene i Adressabygget.

-Vi tør ikke si en eksakt dato, men gjør regning med at vi kan åpne i første uke av november. Det er en del praktisk som gjenstår, og så venter vi på skjenkebevillingen. Den kan komme hver dag som helst, sier Gjerdrum til vinpuls.no

Sammen med de to andre Graffi-gründerne, Roger Stokbakken og Knut Westrum Nielsen, står hun bak nyetableringen, der Magnus Skjåk-Bræk er håndplukket som driver og medeier.

Jobbet som vinkelner på Credo

Magnus Skjåk-Bræk kommer nå fra jobb i Vinmonopolet. Før det var han servitør og vinkelner på Credo. Han har treårig vinutdanning og WSET Diploma, som er den høyeste utdannelsen blant tilbudene fra engelske Wine & Spirit Education Trust. Han kommer dessuten fra en familie med vininteresse klart over gjennomsnittet,så det går an å ha forventninger til hva som kan bli tilbudt i glassene når Rot åpner.

-Navnet er valgt for å symbolisere at vi ønsker å servere ekte ting. Røttene er som vi vet svært viktige i vinsammenheng, det er en del av terroit-begrepet. Jeg er nok godt plantet i de klassiske vinlandene og de kjente regionene. Der ligger min styrke. Men jeg har med meg Lena Engtrø (fra Tasting) som blir restaurantsjef. Hun vil nok sørge for at vi også er up to date på f.eks. naturvin. Jeg tror vi utfyller hverandre godt, sier Magnus til vinpuls.no

Alt lages fra bunnen

På kjøkkenet, under ledelsen av polske Mira Tkacz som har fartstid fra Folk og Fe, Tasting og Credo, er man i gang med å teste deiger og sylte og fermentere råvarer. Alt skal lages fra bunnen av, og menyen skal bestå av både kreative småretter og trygge hovedretter, såkalte bankers. Med vin og brød i navnet, er det naturlig at Rot også vi ha et sterkt brødfokus, fra eget bakeri.

Flere mat&vinopplevelser på vinpuls.no