Kom mai, du skjønne iskalde

Nyheter: Iskald start på mai, og Meteorologisk Institutt kan dessverre ikke love bedring den neste uka.

– Det ser kjølig ut framover. Det blåser polar luftmasse nedover Skandinavia, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Bygeværet har sin årsak i vind fra nordvest.

– Med vestlig vind kommer det lett byger inn fra havet. Midt-Norge og Nord-Norge ligger dårligst an de neste dagene med tanke på bygeluften, sier Walløe.

Sludd

Den kommende uka er det lite trolig at temperaturene vil stige over ti grader. Tirsdag 5. mai ligger ligger an til å bli den varmeste ukedagen i Trondheim med åtte grader.

– Oppsummert kan vi si at det er kjøligere enn normalen i Trøndelag. Normaltemperaturen for hele mai i Trondheim er ni grader når vi snakker om døgnsnittet for måneden, sier meteorologen, til avisa. 

De neste dagene vil temperaturen om natta nærme seg null grader i trønderfylket, og nedbøren kan komme som sludd helt ned til Trondheimsfjorden.

– Bygene som kommer kan ha innslag av sludd midt på natta. Vi ser en ytterligere temperaturnedgang til helga når polarluft kommer i ny posisjon, sier Walløe til Adresseavisen.