Kofferten står klar: Nå skal vi ut og reise

Nyheter: Reisearrangør melder om nær dobling i feriesalget den siste uka.

Siste salgstall fra TUI viser  at reiselysten fester seg i hele landet, og reisearrangøren melder om nær dobling i feriesalget den siste uken. Den største andelen av de reisende ønsker å reise til utlandet fra og med september, tallene viser vekst i alle sesonger som ligger ute til salg. Skolenes høstferier og juleferier er veldig populært blant barnefamilier, og jevnt over kjøper nå nordmenn dyrere ferieprodukter enn normalt.

– Begynner å ta av

– Vi har sett en jevn flyt av feriebestillinger siden i vinter, men nå ser det ut til at det virkelig begynner å ta fart. Vi opplever vekst over hele landet, og nå som også barnefamiliene sikrer seg sydenferien så anser vi det som en viktig tendens og noe som befester den positive trenden, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonssjef i TUI i en pressemelding:

Vekst i hele landet, og Trønderne skiller seg ut

Siste ukes salgstall viser en økning på hele 93 % på nasjonalt nivå, for alle sesonger; sommer 2021, vinter 21/22 og sommer 2022. Feriebestillinger fra Trondheim lufthavn Værnes skiller seg riktig nok ut, og har hatt en firedobling i salget den siste uken med en vekst på 428% for vinteren 2021.

Samlet sett er reiser til Mexico mest populært akkurat nå, og majoriteten velger reiser til Hellas i sommer. TUI vektlegger at bestillingstallene ikke er på nivå med et «normalt reiseår».

– Her er vi vant til at Oslo skiller seg ut som mestselgende avreiseflyplass, men nå ser vi vekst over hele landet og da særlig fra Trondheim. Og det er spesielt reiser i vinter som skiller seg ut, sier Aspengren.

Reiser ikke uten grønt lys fra UD

En undersøkelse gjennomført av TUI i april viser at nordmenn er mest trygghetssøkende i Norden. 73 % av nordmenn sier at de reiser ikke uten at norske myndigheter gir grønt lys, mens svensker og dansker er noe mindre opptatt av dette.

TUI presiserer at de alltid forholder seg til UDs reiseråd, og vil ikke fly til destinasjoner UD advarer mot.

– Vi vet av erfaring at nordmenn har stor tillitt til myndighetene, og at trygghet og sikkerhet er spesielt viktig når vi snart skal ut å reise. Den Europeiske undersøkelsen vi har gjort bekrefter dette, sier Aspengren.