Knalltall for Sp i Trøndelag

Nyheter: Senterpartiet gjør sin beste måling i Trøndelag siden EU-kampen, med 35 prosent oppslutning i nord og 20,3 prosent i sør.

I Nord-Trøndelag valgkrets har Sp nå passert valgresultatet til Ap i forrige stortingsvalg, viser målingen som Norstat har gjort for Adresseavisen og NRK i februar.

I Sør-Trøndelag valgkrets sier 20,3 prosent at de ville valgt seg Senterpartiet om stortingsvalget var i dag.

Det er fremgang på 4,8 prosentpoeng siden forrige måling i september og nesten dobbelt så høyt som resultatet i forrige stortingsvalg. Ikke siden EU-kampen på 1990-tallet har oppslutningen om Sp vært så stor i den gamle Ap-bastionen.

Nøktern

– Måling er måling, og valg er valg. Men det er bedre med et bra utgangspunkt enn ikke, sier en nøktern Sp-nestleder Ola Borten Moe til Adresseavisen.

Arbeiderpartiet ligger likevel et par prosentpoeng foran med 22,4 prosent. Det er over 10 prosentpoeng lavere enn ved forrige stortingsvalg.

600 personer er spurt om hva de ville ha stemt dersom det var stortingsvalg i morgen. Feilmarginen er mellom 1 og 4,4 prosentpoeng.

I en landsomfattende meningsmåling fra Opinion onsdag går Sp tilbake 1 prosentpoeng til 19,1 prosent. I den samme målingen gjør Ap et solid byks fram med 5,5 prosentpoeng til 24,6 prosent.

(©NTB)