Kleinsgruppen kåret til «Årets handelsbedrift 2015»

Nyheter: Onsdag 30. mars ble prisen Årets handelsbedrift 2015 delt ut av Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Danske Bank og Midtbyen Management AS på Britannia Hotel i Trondheim.

Vinneren er Kleinsgruppen, og daglig leder Robert Klein var til stede for å motta prisen.

Kleinsgruppen er en handelsbedrift med 112 års historie i Trondheim. De tre kjedekonseptene Kleins, Park og Companys omsatte klær/mote for mer enn 140 millioner kroner over disk i 2015, noe som var rekord for bedriften, og innebar en total salgsvekst på 10 prosent.

I prosent er veksten i nettbutikken særdeles høy, og butikkene på Sirkus Shopping samt Companysbutikkene opplevde stor fremgang i fjor, der spesielt Companys på Byporten pekte seg ut med 40 prosent omsetningsøkning fra året før.

– Veksten ser ut til å fortsette i 2016, forteller daglig leder Robert Klein.

Restrukturering

I året som gikk gjennomførte selskapet en restrukturering av hele virksomheten, byttet butikkdatasystem, videreutviklet nettbutikksatsingen, og bygde om Kleinsbutikkene på Nordre og i Byhaven. Til tross for større investeringer kommer Kleins Gruppen ut med et solid resultat for 2015.

– Antall årsverk i Kleinsgruppen har økt i takt med omsetningen, og utgjør nå totalt 85, opplyser Klein.

Juryen mener at Kleinsgruppen er en verdig vinner av prisen Årets handelsbedrift 2015 fordi de leverer svært sterke tall for butikkene på Østlandet, de har klart å snu en tung start for sine to butikker på Sirkus Shopping. Juryen fremhever også at bedriften har skapt to flotte butikker i Midtbyen. Når Kleinsgruppen i tillegg opplever stor fremgang i nettsalget, gir det i sum en sterk vekst for selskapet i et ellers flatt marked.

– Det er en stor ære for oss å motta prisen Årets handelsbedrift. Jeg må innrømme at denne utmerkelsen betyr ekstra mye for oss. Tusen takk til juryen, og alle ansatte i Kleins Gruppen som jobber hardt og målrettet for at bedriften skal nå sine mål. Og ikke minst til alle våre kunder som tross alt er alfa og omega for bedriften. Fjoråret var innholdsrikt og unormalt hektisk for alle ansatte i bedriften. 2016 har også startet bra, og vi gleder oss til fortsettelsen, sa daglig leder og medeier Robert Klein i den tradisjonsrike familiebedriften, da han mottok prisen.

Om prisen Årets handelsbedrift

Årets handelsbedrift er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank. Prisen ble første gang delt ut i 2006. Prisen består av en sjekk på kr. 25.000,- som gis videre til en selvvalgt organisasjon med et godt formål, samt et kunstverk. Kleinsgruppen valgte å sende sjekken videre til Barnas Stasjon – et tiltak i regi av Blå Kors som tilbyr støtte til barn som vokser opp i hjem preget av rusproblematikk.

Kriterier for prisen Årets handelsbedrift

Prisen deles ut til en handelsbedrift som har hatt en god økonomisk utvikling de senere år, og som i tillegg har vist evne til innovasjon og markedstilpasning. Begrensingen er at bedriften skal være innen detaljhandelsområdet (dvs. at grossistene ikke er med). Bedriften skal ha sitt hovedkontor i Trondheim og ekspandere ut derfra.

Jury

Følgende grupper oppnevner medlemmer til juryen for prisen: Næringsforeningens Fagråd Handel, Midtbyen Management, Danske Bank og administrasjonen i NiT.

Årets jury har bestått av Jørgen Voie Sagmo (Retro og Fagråd Handel), Rigmor Bråthen (Midtbyen Management), Terje Strickert Samdal (Danske Bank) og Berit Rian (Næringsforeningen i Trondheimsregionen).

Tidligere års prisvinnere:

2014: Jordbærpikene

2013: Prøven Bil

2012: Reitangruppen

2011: Kremmerhuset

2010: Eplehuset

2009: Retro

2008: Falkanger

2007: Norrein

2006: Big Bite