Markedet starter lørdag klokka 11

Pedagogisk leder ved Steinerskolen på Rotvoll, Randi Lurås Berge gleder seg til å åpne opp skolen for alle som har lyst til å ta turen dit på lørdag:

Markens grøde

– Rammen rundt er markens grøde på Rotvoll. Samtidig skal markedet gjenspeile de tre virksomhetene; Steinerskolen, Steinerbarnehagen Rotnissen og Camphill Rotvoll og hva de står for. Det skal bugne av ferske økologiske grønnsaker fra jordene rundt skolen og Camphill. De minste klassene vil ønske velkommen til markedet med en skikkelig åpningskonsert. Camphill stiller med åpen vevstue og landhandel, kafeer, salgsboder og en konsert, I skolens og barnehagens salgsboder selges vakre håndverksprodukter, syltetøy, leker og mere til. Kafeene serverer økologisk mat. Lek og aktiviteter for store og små: Båtverksted, eventyrfortelling, musikksamling, tinnstøperi, heste-ridning, lotteri. Det blir åpen smie, der smeden vår viser sine kunstner. Elevene i 10.klasse har loppemarked.

Hun forteller videre hvordan ideen til å starte et Høstmarket oppsto:

– De to første årene (2001 og 2002) hadde steinerskolen et årlig julemarked, akkurat slik alle andre steinerskoler verden over har. Vi kjente på det at alle andre hadde julemarked og bestemte oss for å droppe det og heller satse på å vise fram gården når den er på sitt aller vakreste. Slik ble Høstmarkedet født. Det fine er at det ble et viktig samarbeid mellom de tre antroposofiske virksomhetene, barnehagen, skolen og Camphill. Gjennom Høstmarkedet kan vi vise folk utenfra hvem vi er og hva vi står for.

Jan Aage Bjørn, daglig leder ved Rotnissen Barnehage håper på godt vær, og at mange tar turen innom dem også på lørdag:

Sosial hendelse

– Høstmarkedet på Rotnissen steinerbarnehage skal først og fremst være en sosial hendelse hvor voksne og barn kan hygge seg sammen. Flere ganger i løpet av vil det være mulig å høre folkeeventyr, og det vil bli musikkstund i musikkrommet for de minste. Ute vil det bli leker og aktiviteter på uteområdet hele dagen. Det vil bli salg av flotte hjemmeproduserte varer, og lotteri med flotte gevinster.
Det vil bli mange økologiske godsaker å få kjøpt i kafeen. Både saltmat og søtmat, og prisene er satt lavt slik at det kan bli en riktig «smakfull» lørdag.

Foredrag

Under dagen stiller skolen med foredrag om steinerpedagogikk, «Kunnskap i sammenheng», og et foredrag om fysikk. Det blir både eurytmi-workshop, og en kunstnerisk eurytmiforestilling. I håndverksbygget har Kari Kirkholt en time med spikking for barn. De har også en elevutstilling der publikum kan få se malerier, håndarbeid, periodebøker, malerier eller produkter elevene har laget i høst. Der inne kan de som ønsker det få god informasjon om Steinerskolen på Rotvoll, om hvordan en skoledag ser ut, eller få svar på det de lurer på om steinerpedagogikk. Det vil også være et eget informasjonsmøte om 1.klasse.

PS: Markedet åpner 11.00. Det anbefales at alle tar med eget servise og bestikk denne dagen, men det vil også være mulig å kjøpe i kafeen mot en liten avgift.