Klagestorm mot NRK etter barnesang om spising av flaggermus

Nyheter: Kringkastingsrådet har fått inn 101 klager mot NRK Supernytt den 10. mai der de la ut en sang om korona og en flaggermus som klagerne mener er rasistisk.

Flere av klagerne mener at låten er rasistisk og diskriminerende, melder Medier24.

I låten synges det: «I Kina var det en mann som bodde i Wuhan. Han spiste og han sang hele dagen lang. Men det var før covid-19. Vi må stoppe smitten av covid-19. Han bodde i et hus og spiste bare boller og brus. Men så gikk han tom for brus og spiste en flaggermus».

Norsk-kinesere

Mange av klagene er på engelsk. Flere sier at de er en del av et norsk-kinesisk miljø som mener låten ikke er innafor.

Sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet sier 101 klager på en sak er over snittet, men påpeker at flere av klagene ligner litt på hverandre i ordlyden.

Redaktør Hildri Gulliksen i NRK Super sier til Medier24 at de mener at sangen ikke er rasistisk eller diskriminerende, men en enkel og artig sangtekst på rim laget av et barn.

– Denne konkrete saken handler altså om en ung gutt som fremførte en tullete korona-sang han hadde laget på rim. Det er så enkelt som at «han hadde ikke mer brus, så han spiste en flaggermus». Dette var en av mange sanger som barn den siste tiden har laget og sendt inn til oss. Vi tror at barn forstår konteksten, og at dette ikke er en vitenskapelig fortelling om covid-19, men en morsom sang, sier hun.

(©NTB)
[email protected]