Klæbo knuste alle og brøt barriere: – Det her henger høyt

Nyheter: Johannes Høsflot Klæbo vant sitt første distanserenn med individuell start da han knuste all motstand på lørdagens 15 kilometer klassisk i finske Ruka.

21-åringen var i teten fra start og fortsatte å løpe bakkene på kjent Klæbo-vis også på de siste rundene.

Avslutningen viste seg å være like sterk som starten, og utfordreren og regjerende verdensmester på distansen, Iivo Niskanen tapte bare mer og mer mot slutten.

– Jeg var litt overrasket selv. Når man kjemper om en seier klarer man ikke å la være å gi alt, gliste Klæbo i intervju med NRK etter målgang.

Økte mot slutten

I mål var det finske hjemmehåpet 17,7 sekunder bak trønderen. Dermed klarte Niskanen heller ikke å ta Didrik Tønseth som tok andreplassen og sikret dobbelt norsk, 15,3 sekunder bak.

Dermed brøt Klæbo en ny barriere og vant sitt første distanserenn med individuell start. Klæbo hadde bare vært på pallen på distanserenn i fellesstart før 15 kilometeren i Ruka. Seieren var Klæbos femte verdenscupseier.

– Det her henger høyt. det er ikke hver dag man kjemper om seieren i intervallstart. I dag gikk stort sett alene også og måtte gjøre jobben selv i dag. Da er det litt ekstra stas, sa Klæbo.

Alexander Bolsjunov og Iivo Niskanen kom på senere startnummer og hadde tidene til Klæbo å gå på, og lå an til å kunne kjempe om seieren. Avslutningen til Klæbo var imidlertid så sterk at det ikke ble noen sekundstrid.

Klæbo vil gå ut helt alene, 38 sekunder foran Bolsjunov på morgendagens avgjørende jaktstart over 15 kilometer fri.

Ekstremt imponerende

Didrik Tønseth har slitt tungt denne høsten etter et fall på rulleski. Dermed var andreplassen svært gledelig for 26-åringen.

– I dag er det nesten så jeg blir litt rørt. Det er lenge siden kroppen har fungert såpass bra, sa Tønseth til NRK.

Martin Johnsrud Sundby så ut til å ha en tung dag i sporet og var aldri med i kampen om pallplassene.

– Det ser ikke ut som jeg lykkes helt 100 prosent med skivalget, sa Sundby til NRK.

Sundby ble nummer åtte, 30 sekunder bak Klæbo i mål.

– Det er helt vanvittig imponerende. I går var det skihistorie, det her er også ekstremt imponerende, sa Sundby om vinneren.

Emil Iversen ble nummer 7, 30,2 sekunder bak.