Klæbo skadet hånden etter slag på «boksemaskin»

Nyheter: Et slag i en «bokseautomat» var årsaken til fingerbruddet som koster Johannes Høsflot Klæbo starten i kommende helgs verdenscuprenn i Falun.

Det bekrefter langrennsstjernen på sin vlog på YouTubemandag.

– Jeg er et konkurransemenneske som elsker å konkurrere. I går straffet det meg. Vi var tre kompiser som var ute og spilte bowling. Bowlingen gikk fint, men deretter så vi en boksemaskin, sier Klæbo.

Konkurransen som så fulgte endte med fingerbrudd for skistjernen.

– Problemet var bare at rett ved siden av boksemaskinen sto det en annen maskin. En jernmaskin. Akkurat da jeg slår, sklir hånden min av og treffer kanten på den andre maskinen. Jeg kjente med en gang at dette ikke var godt, sier trønderen.

Legeundersøkelser bekreftet frykten for brudd. Nå har Klæbo fått beskjed om å ikke belaste hånden fram til ny kontroll 13. februar.

– Da skal vi ta en beslutning om jeg kan gå Skitour 2020. Det har vært årets hovedmål. Hvis det ryker, vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, sier langrennsstjernen.

Uhell

Fingerbruddet bekreftet langrennsstjernen allerede mandag formiddag i sosiale medier.

– Dessverre har jeg hatt et uhell og brukket fingeren min. Jeg kan ikke starte i Falun denne helgen, men jeg håper virkelig jeg blir klar for Ski Tour 2020, skrev han på Instagram.

Klæbo varslet samtidig at han ville komme med mer informasjon om uhellet på sin videoblogg mandag kveld.

Norges Skiforbund skrev følgende på sitt nettsted :

– Johannes har pådratt seg et brudd i et lite bein ved en finger, og han må trene alternativt hjemme når verdenscupen i Falun går til helgen, ifølge medisinsk ansvarlig for langrenn i Skiforbundet, Øystein Andersen.

Manager og pappa Haakon Klæbo sa til NTB at det absolutt ikke var dette som skulle skje.

– Han er lei seg for dette. Han var i ferd med å bli helt frisk igjen, sa Klæbo.

Han vil ikke utdype noe nærmere hvordan uhellet skjedde.

– Han er opptatt av å komme med detaljene selv, sa Haakon Klæbo.

Rekker touren?

Det er foreløpig usikkert om Klæbo rekker langrennstouren som går mellom Östersund og Trondheim fra 15. til 23. februar.

– Vi håper og tror Ski Tour 2020 fortsatt er innen rekkevidde, sier Andersen.

– Johannes er optimist med tanke på skitouren, sier Haakon Klæbo.

Det har fra før vært usikkerhet rundt Klæbos form. Byåsen-løperen brøt 30 kilometer skiathlon i Oberstdorf siste helgen i januar, men dagen etter vant han sprintrennet samme sted. Han følte seg imidlertid ikke i form i starten av forrige uke, og dermed sto han over ski-NM på Konnerud i Drammen.

– Hånden må fungere for at det skal bli noen skitour. Det er vanskelig for meg å gi noen nærmere medisinsk vurdering. Jeg må forholde meg til legen, men Johannes står på lista til skitouren til det motsatte er bevist, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NTB.

Havnet bakpå

Klæbo har havnet 235 poeng bak Aleksandr Bolsjunov i verdenscupen sammenlagt. Fraværet i Falun-rennene gjør det ikke enklere å ta igjen den sterke russeren.

Der gås sprint i klassisk stil – Klæbos favorittøvelse – i Falun lørdag. Søndag står fellesstart i fristil (10/15 km) på programmet.

Heller ikke Emil Iversen er tatt ut til rennene i Falun. Han har slitt med formen etter sykdom og velger en alternativ oppladning til Ski Tour. Der er Klæbo og Iversen forhåndsuttatt, sammen med Pål Golberg, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Sjur Røthe.

– Emil er tilbake i trening. Han går trolig et lokalt renn til helgen, bekreftet landslagstrener Nossum.

Norge reiser til Falun med i alt 24 løpere. 13 av disse er menn og 11 kvinner.