Klæbo om bestefaren: Han er ved godt mot

Nyheter: Johannes Høsflot Klæbo (25) sier at morfaren Kåre har det fint etter slaget som sendte ham på sykehus.

Johannes Høsflot Klæbo (25) sier at morfaren Kåre har det fint etter slaget som sendte ham på sykehus.
Kåre Høsflot er dattersønnens trener, men kan ikke reise så mye rundt på renn lenger. Det ble heller ikke enklere etter at han pådro seg et slag og måtte legges inn på St. Olavs hospital i Trondheim 7. november.

Den hendelsen var medvirkende til at Klæbo droppet den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen sist helg.

Fredag sesongdebuterer han med verdenscupsprint i finske Ruka.

– Han er ved godt mot, trener på og står på. Han er på bedringens vei, og det er viktig, sa Klæbo til NTB om bestefaren og forbildet etter torsdagens treningsøkt i fine vinterforhold.

Klæbo selv er sykdomsfri igjen etter forkjølelsen som også var medvirkende til at han sto over Beito-rennene.

– Jeg er frisk og rask. Det skal bli godt å komme i gang med en ny skisesong igjen. Det er en stund siden sist.

Smart

– TV 2-ekspertene Petter Northug og Petter Skinstad mener at du var Beitostølens vinner siden du sto over og sprinten ble avlyst på grunn av storm?
– Jeg har hørt det der, og så får vi se om han har rett. Jeg skal i hvert fall gjøre det jeg kan for å trykke til i helga.

– Hvor viktig er denne helgen?

– Den er viktig med tanke på at du har lyst til å få en god start og en god feeling på at jobben du har gjort i sommer og høst har vært bra. Et annet aspekt er at det handler om verdenscupen sammenlagt som også frister, og at svarene er viktig med tanke på OL. Det skal tas ut et lag dit også.

Samtlige renn i Ruka i helgen kan bli direkte utslagsgivende for hvem som får plass i den norske OL-troppen.

Kaldt

Værstasjonene melder om kaldt vær til helgen. Aller kaldest er det meldt til søndagens jaktstart med ned på minus 18 kuldegrader. Er det kaldere enn minus 20, blir det ikke noe renn.
Der går grensen.

– Det er bare å ta på stillongsen. Været får være så kaldt som det blir. Det får vi ikke gjort noe med. Vi får se om stillongsen må på. Det er ikke favoritten. Helst vil jeg gå bare med konkurransedressen.

Trønderen har blandede minner fra den finske vinterlandsbyen.

Klæbo gikk sin første Ruka-sprint i 2016. Da ble han nummer tre. I både 2017 og 2019 vant han. I fjor ble han nummer to bak Erik Valnes, og det var hans eneste sprinttap for sesongen.

Best husker vi episoden fra 2018 da han ledet suverent på oppløpet, men dummet seg ut, tok det rolig av og slapp russeren Aleksandr Bolsjunov forbi seg de siste meterne.