Kan droppe alle skirenn ut året: Jeg er drittlei av å ha vondt

Nyheter: Johannes Høsflot Klæbo utelukker ikke muligheten for at han først går konkurranser i 2023. Han har slitt med en lårskade siden midten av juli.

Johannes Høsflot Klæbo utelukker ikke muligheten for at han først går konkurranser i 2023. Han har slitt med en lårskade siden midten av juli.

– Hvis jeg ikke går på Beitostølen, ser dere meg ikke før i 2023, sier langrennsstjernen tilNRK.

– Vi får se. Jeg fikk tatt i det jeg skulle nå, så får vi ta en vurdering når jeg kommer tilbake til hotellet, om det blir skirenn nå eller om vi venter til VM, sier Klæbo til et samlet pressekorps.

Torsdag morgen gjorde 26-åringen de siste testene for å se om han kan gå sesongåpningen på Beitostølen i helga. Klæbo er påmeldt til 10 kilometer i både klassisk stil og fristil lørdag og søndag.

Etter økta sa Klæbo at låret føltes «middels». Han tar en avgjørelse om veien videre i samråd med sine nærmeste støttespillere.

Drittlei

– Det er kjedelig, selvfølgelig. Jeg begynner å bli drittlei av å gå rundt og ha vondt og ikke kunne gjøre det jeg hadde planlagt og håpet på. Det er en del av gamet, og jeg får ikke gjort noe annet enn å prøve å holde motet oppe, sier Klæbo til Dagbladet.

I forrige uke røpet Klæbo at han ikke har kunnet gjennomføre en eneste løpeøkt eller den tradisjonelle myrtreningen i Bymarka i Trondheim i sesongoppkjøringen. I jakten på å bli klar til Beitostølen, har trønderen fått hjelp av en amerikansk fysioterapeut og roet ned på treningen.