Kjøp deg en Trondheims-bedrift på finn.no

Nyheter: Et nyetablert bilvaskeri ved Sirkus Shopping, en storkiosk på Bakklandet eller en veldrevet restaurant i midtbyen? Alternativet til å starte egen bedrift er å kjøpe en.

Vil du bytte ut kulda med boller og sol, så kan du vurdere å kjøpe det Norske Bakeriet på Gran Canaria. Det ligger på finn.no, som nå har etablert en ny kategori for alle som ønsker å selge eller kjøpe seg en bedrift.

− Vi har over tid opplevd stor interesse rundt slike annonser, noe som gjør at vi har etablert egen markedsplass for bedrifter til salgs. Akkurat nå kan du drømme deg bort blant hundre ulike bedrifter til salgs på Finn næringsmarked, sier Johan Fredrik Høvas, salgsdirektør i Finn eiendom.

SMB-landet Norge

Fordi det finnes så mange som drømmer om egen bedrift, og fordi det i følge SSB finnes nesten 500 000 små eller mellomstore bedrifter (SMB), forventer han god økning i antall besøkende til næringsmarkedet.

− Norge er et SMB-land. Mer enn 99 prosent av bedriftene i Norge er små eller mellomstore bedrifter. Vi tror det finnes et stort marked for bedriftseiere som ønsker å selge, og personer som drømmer om å kjøpe egen bedrift. Nå får de endelig sin egen møteplass, sier Høvås.

Forventer vekst i storbyene

Det er flest bedrifter til salgs i Oslo, men også Akershus og Vestfold er godt representert.

− Østlandet har allerede et velfungerende marked, men vi forventer flere bedrifter til salgs i storbyene i resten av landet. Spesielt i Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand tror vi det er et gryende marked for kjøp og salg av bedrifter, sier Høvås.

De mest populære kategoriene er Butikk/kiosk (41), Restaurant/Kafé (28) og Frisør/Velvære, men man finner mange kuriøse bedrifter fra både inn- og utland. (antall annonser ute nå i parentes)

− Nå finner du alt fra veldrevne nettbutikker og agenturbedrifter til high-end-klesbutikker og kiosker. Utvalget er veldig spennende, og byr på mange muligheter for dem som drømmer om egen bedrift. Vi synes spesielt bedrifter som Bakeriet på Gran Canaria eller Ilse Jacobsen concept store er artige bidrag, sier Høvås.