Han bruker 100 mill. på nytt kunsthus og gir det navnet k.u.k.

Nyheter: Kjell Erik Killi Olsen åpner lommeboka og setter i stand en hel bygård i Kjøpmannsgata. Her blir det kunst, kafè og leiligheter.

K.u.k (Kjøpmannsgata ung kunst) er prosjektets foreløpige navn.

– Du vil alltid huske dette navnet, men jeg tror et navn kommer på plass når de unge kunstnerne strømmer inn her, sier Killi Olsen til Adresseavisens papirutgave, som fremhever at bygården i Kjøpmannsgata skal bli et lite samfunn med energi og høy puls.

– Det skal passe for mange ting, men hovedsakelig for billedkunst, video, skulptur og bråk. Det blir også en egen skulpturhage her. Et slikt sted er selve mangelen i denne byen, sier Killi Olsen til avisen.

Utstillinger

Killi Olsen regner med å bruke 100 millioner på prosjektet, og lover at kunsthuset skal by på utstillinger med internasjonale kunstnere, verksteder, kafè og musikkarrangementer. Bygården ligger i Kjøpmannsgata 36-38.

Nyansatt leder for det nye møtestedet er Cathrine Hovdal Vik, avtroppende avdelingsleder ved Trondheim Kunstmuseum.

Bygården skal også inneholde næringslokaler og et 20-talls leiligheter og tanken er at kunsthuset skal driftes med inntekter fra denne virksomheten og organiseres som en stiftelse.

– Det er mye velstand i Trondheim og lite blir gitt tilbake til byen, synes jeg. Kanskje noen forsøker, men ikke blir hørt, noe som er trist. Og det har ikke vært mye velvilje å snakke om fra kommunens side selv om jeg finansierer hele kunsthuset selv, sier Killi Olsen til Adresseavisens papirutgave.

Byggeprosjektet forventes å ta to år, men det vil bli kjørt utstillinger allerede nå mens ombyggingen pågår.