Kåret til vekstvinner onsdag, solgt til finsk selskap torsdag

Nyheter: Det finske teknologiselskapet Normet Group har kjøpt aksjene i Dynamic Rock Support AS.

Onsdag ble selskapet kåret til årets vekstvinner av analyseselskapet Impello under et arrangement i regi av Næringsforeningen. Torsdag ble det kjent at selskapet er solgt til det finske selskapet Normet.

DRS har utviklet D-Bolt, en bergsikringsbolt som er spesielt designet for å gi effektiv og pålitelig bergsikring. Den patenterte teknologien ble utviklet av Charlie C. Li ved NTNU.

Bergsikring

– Dette oppkjøpet passer godt strategisk for Normet ettersom det utvider tilbudet til underjords kunder og forsterker vårt mål om å være en total løsningsleverandør spesielt av  bergsikring. Med D-Bolt systemet, sammen med vår sprøytebetong, sement og injeksjonsteknologier og –produkter, kan vi hjelpe kundene til å gjøre underjords gruver og tunneler sikrere, selv om det er utfordrende bergmasser, sier Tom Melbye, President i Normet Group, i en kunngjøring.

De største aksjonærene er Proventure Seed og Salvesen & Thams som har 35,55 prosent hver. Selskapet er basert i Trondheim, med datterselskaper i Australia og Canada.
– Det er alltid gledelig å se teknologi utviklet i en oppstartsbedrift ta neste steg for å bli et bidrag til industrien og samfunnet, sier Thor Egil Five, direktør i Proventure Seed og styreleder i Dynamic Rock Support AS, i en pressemelding.

Normet er global markedsleder i sitt segment. Selskapet har 36 egne salgs og service-enheter fordelt på seks kontinenter og 24 land. Konsernet hadde en netto omsetning på 240 millioner euro i fjor, og har for tiden nær 1 000 ansatte.