Kåret til årets handelsbedrift

Nyheter: REMA 1000 fikk under Handelskonferansen 2012 prisen for Årets Handelsbedrift 2012.

Juryen mener REMA 1000 er den beste vekstbedriften blant 370 kjeder i 40 bransjer innen norsk varehandel.

– Denne prisen henger selvsagt høyt for oss og betyr mye for alle i Rema 1000. Det å kåres til den aller beste blant finalister som IKEA, Plantasjen og vår dyktige konkurrent KIWI, gjør oss stolte, motiverte og enda mer på hugget for fremtiden, sier administrerende direktør for REMA 1000, Ole Robert Reitan.

Handelsprisen deles ut av Hovedorganisasjonen Virke, GS1 og Hartmark Consulting. Juryen skriver i sin begrunnelse at REMA 1000 er et forbilde og stjerne i dagligvare-Norge, at de har fornøyde kjøpmenn som tjener godt, at de har vunnet priser for både markedsføringen og arbeidsmiljøet, samt at kjeden tar skikkelig samfunnsansvar. I tillegg fyller kjeden alle de økonomiske kriteriene som legges til grunn i kåringen.

– Rema 1000 er en verdig vinner av Handelsprisen 2012. De har vist over tid at de er best i bransjen når det kommer til inntjening, men vel så viktig er ansvaret de har tatt for at norske forbrukere får tilgang til lave priser, økologisk mat, et bredere og bredere lavprisutvalg, samt lokal mat. I tillegg er Ole Robert Reitan en svært god ambassadør for bransjen, sier Vibeke Hammer Madsen.

370 kjeder og 40 bransjer

Felles for de nominerte i 2012 er at de har lykkes med å oppnå god lønnsomhet og en vekst som er høyere enn gjennomsnittet for bransjene de opererer i. De nominerte vurderes i forhold til gjennomsnittsvekst i omsetning de siste tre årene, driftsmarginen de siste tre årene, at virksomheten skal ha vært operativ i minimum tre år, virksomheten skal ha en årsomsetning på minimum NOK 100 millioner, og virksomheten skal ha et godt omdømme og kunne være et forbilde for andre handelsvirksomheter.

Av 370 kjeder i 40 bransjer var følgende kandidater nominerte til Handelsprisen 2012:

1.REMA1000

2.Kremmerhuset

3.Krogh Optikk

4.Plantasjen

5.VITA

6.XXL

7.CARLINGS

8.IKEA

9.Apotek 1

10.Kiwi

11.Jula