Trondheim kino ble kåret til «Årets kino»

Nyheter: - Jeg er utrolig stolt over at Trondheim kino for første gang vinner prisen som Årets kino.

Under bransjeorganisasjonen for norske kinoer, Film & Kino, sitt filmtreff i Oslo tirsdag 5. desember ble Kimen kino kåret til Årets kino i kategorien for mellomstore kinoer (årlig besøk mellom 100.000 og 200.000).

Trondheim kino vant i kategorien store kinoer (årlig besøk over 200.000). Det er første gang en kino eller kinokjede vinner to av tre priser under Film & Kinos prisutdeling og første gang en kino i Trondheim kino-familien vinner prisen, heter det i en pressemelding fra Trondheim Kino.

Gode på sosiale medier

Begrunnelsen for at Trondheim kinos kinoer i Trondheim og Stjørdal gikk av med seieren var god innsats under Den Store Kinodagen i november, samt kinoenes sterke tilstedeværelse på sosiale medier.

Prisen er på 10.000 NOK per pris til markedstiltak i 2018.

– Jeg er utrolig stolt over at Trondheim kino for første gang vinner prisen som Årets kino, og når Kimen kino i tillegg vinner, etter kun få års drift, blir jeg ekstra glad», sier kinodirektør Arild Kalkvik. «Jeg ønsker å takke alle de som ved å gjøre en god jobb har bidratt til at vi blir lagt merke til nasjonalt».