Kaos i Trondheim: Helt åpent hvem som blir ordfører

Nyheter: Høyre ble klart størst i Trondheim, men har foreløpig ikke flertall i kommunestyret. Det har heller ikke den rødgrønne siden, da fire småpartier er på vippen.

Høyre i Trondheim skjøt fram 8,6 prosentpoeng til 29,2 prosent oppslutning, men det er ennå usikkert om partiets Kent Ranum blir ordfører, skriver Adresseavisen.

Arbeiderpartiet, som gikk tilbake 1 poeng til 24,1 prosent, har sammen med Rødt, SV og MDG 33 mandater. Det er ett for lite til å få flertall.

Høyre, Venstre og Frp har 28 mandater.

Det spørs derfor om Sp (1), KrF (1), Industri- og næringspartiet (1) og Pensjonistpartiet (3) velger rød eller blå side. Det er også usikkert om MDG velger å samarbeide med Høyre heller enn Ap.

Pensjonistpartiet med sine tre mandater kan avgjøre det hele, men de har ikke bestemt seg. Tirsdag brukte de på forhandlinger og møter med ulike partier. De har sagt de vil snakke med Høyre først, men er åpne for å samarbeide begge veier.

Morten Kokaas, andrekandidat i Pensjonistpartiet, sa til Adressa tirsdag at de vektlegger særlig krav innen eldreomsorg, og at de har også krav til posisjoner i bystyrekomiteene.