Vi møter bookingansvarlig Sveinung Sundli og driftsleder for Skuret, Markus Hysing Jøssund på Troll restaurant, som ligger et steinkast unna Skuret. Sammen sitter de og legger slagplanen som skal skape liv og røre på Fosenkaia i sommer. Det handler om god mat, kalde øl og fete konsertopplevelser:

Sjekk konsertprogrammet og sikre deg billetter HER

– Det er jammen ikke enkelt å få seg en skikkelig bacalao i kystbyen Trondheim. Det er kanskje et par plasser som serverer dette. Derfor utfordrer vi sjefskokken på Troll restaurant til å skape byens beste. Bacalao er jo sinnsykt godt, og jeg kan ikke tenke meg en bedre plass å innta denne klassikeren, enn her nede på Fosenkaia, sier Sveinung og setter blikket i Bjørn Tore Larsen, som styrer og tryller på kjøkkenet hos suksess-restauranten Troll:

–  Den utfordringen tar jeg, så det skal vi fikse ja! Troll restaurant har tilgang på de beste råvarene og de råeste kokkene. Og jeg lover at oliven blir servert separat. Det er nemlig ikke alle som liker oliven – sånne som meg blant annet, gliser Bjørn Tore.

Har du ikke vært på Skuret – Trondheims egentlige Solside –  så kan vi avsløre at det er hit lokalbefolkningen trekker når de vil komme seg unna cavafyll og dunka-dunka musikk fra de kjedebaserte turist- og studentfellene på Solsiden. På Fosenkaia råder det en helt annen stemning. Kveldssol til langt på kveld, i et maritimt miljø preget av lukta av nytjæra gamle båter. Tett på Nidelva som siger stille forbi. Alltid plass, fine folk og to store uteserveringer.

Byens beste intimscene

Og sist men ikke minst: Det gule skuret huser en av byens aller beste intimscener, som på forunderlig vis klarer å kapre norske og internasjonale artister som vanligvis spiller på de store scenene. I tillegg bookes det med teft for nytt og lovende – samlet i konsertkonseptet Rockestrøm. Profilen er akkurat passe schizofren: Her får du alt fra knallhard rap til visesang med Jan Eggum.– Vi mener jo vi har klart å skape noe helt spesielt her nede på Fosenkaia. Du kan jo velge om du vil starte kvelden med en gourmetopplevelse til en hyggelig pris på Troll restaurant før konsert, eller om du kommer rett på Skuret for byens beste bacaloa eller fiskesuppe. Begge plassene har store uteserveringer, og vi kjører vel byens hyggeligste priser på drikke, forteller Sveinung.

Driftsleder Markus får stjerner i øynene og drømmer om fullsatte konserter og god stemning slik det var rett før pandemien:

– I 2023 drømmer jeg om å få Skuret tilbake til den fantastiske stemninga vi hadde  i 2018 og 2019, årene før pandemien traff. I år har vi et solid og variert program med både kjente og kjære artister, men også en del nytt og spennende. Jeg tror på sommeren og at vi skal få mange ordentlige finværsdager med god musikk, digg mat og smilende gjester, sier Markus.

Sjekk konsertprogrammet og sikre deg billetter HER