De fjerde utgaven av Juba Juba på Festningen i helga gav i år besøksrekord, og er et tydelig bevis på at publikum setter pris på en egen barnefestival.

Vi tok en prat med de yngre festivaldeltakerne søndag formiddag. For det er jo tross alt de denne festivalen er ment for, forteller pressekontakt Dag Audun Kårtvedt.

– Jeg tror det er mange som kommer tilbake som har vært her før, og som setter pris på at det finnes et unikt tilbud bare for barna, sier Kårtvedt.

En tur innom festivalområdet får vi raskt et innblikk i hva som er de mest populære aktivitetene.

Men hva er egentlig en festival?

Maje Nilsen Olsø (8):

– Du kan spise is og slush og være med på mange morsomme ting!

Agnes Bakken Berg (8)

– Iblant så kommer det sånne bamser som kler seg ut og så går dem rundt og så er det ansiktsmaling og is og sukkerspinn og godteri og masse bra!

Åpenhet og inkludering

Festivalsjef Astrid Cecilie Olaussen er kjempefornøyd med årets festival og tror den økende oppslutningen skyldes at publikum etter fire år begynner å bli godt kjent med merkevaren Juba Juba.

Hun trekker særlig frem samarbeidet med Trondheim Kommune, Røde Kors, Blåkors og Gatemagasinet Sorgenfri.

– I år har vi kunnet gi bort 800 dagspass til økonomisk vanskeligtilt familier og beboere på Sandmoen asylmottak, takket være dette samarbeidet, forteller hun.

Festivalsjef Astrid Cecilie Olaussen i Juba Juba er kjempefornøyd med årets oppslutning. – Det virker som festivalkonseptet vårt endelig har fått fotfeste blant det trønderske publikum, sier hun. Foto: Joakim Halvorsen

Festivalen har også i år hatt døvetolker på alle scener og slik sørget for at flere kan ta del i den populære festivalen.

– Vi har blitt kontaktet av andre festivaler som vil vite mer om tolketjenesten vår og gjerne prøve det samme, og det synes vi er veldig positivt, forteller festivalsjefen.

Blant flere hundre frivillige har de også egne døveguider som er med og viser dem rundt på området og bidrar til å finne frem til de ulike scenene og de mange aktivitetene.

– Vi vil at Juba Juba skal være for alle, avslutter Olaussen.

Bildeserie fra søndag:

Til og med vaktansvarlig på Festningen var barnevennlig antrukket under Juba Juba. Foto: Frank Valde
Kultur, underholdning og opplevelser i mange kategorier under årets Juba Juba på Festningen i Trondheim. Foto: Frank Valde
Mange barn ville hilse på dyrene. Foto: Frank Valde
Konserten med Nidarosdomens guttekor startet med kostymeshow i ekte Knutsen og Ludvigsen-ånd da de fremførte åpningsnummeret «Dum og deilig». Foto: Frank Valde
Konferansier på hovedscenen var NRK-programleder Lydia, kjent fra Newton på NRK Super. Foto: Frank Valde
Årets Juba Juba ble avsluttet på en akrobatisk fengende måte, med et spektakulært sceneshow fra The Flying Seagulls Project. Foto: Frank Valde