Marja Mortensson og tubaist Daniel Herskedal holdt en kort konsert i forbindelse med Trondheim Vinterfest tidligere i dag:

– Det var så fint å synge joik i lavvoen med Daniel, han har en måte å spille tuba på som gir en helt spesiell lyd, sier Marja Mortensson, som vokste opp i en familie som har drevet med reindrift og holdt samiske tradisjoner i hevd:

Marja sitter sammen med Daniel og onkelen Frode Fjellheim ved et av langbordene. Fjellheim har blant annet komponert musikk til Disney-filmen Frost og dukket også opp i lavvoen mandag og tirsdag og holdt konserter. Mortensson selv fikk spellemannprisen for folkemusikk og tradisjonsmusikk i 2019.

Samisk mat og kultur

Trondheim vinterfest pågår til 23. februar og fylles med små og store arrangementer. Tre lavvoer som er satt opp på Torvet huser et utvalg av Bondens marked-aktører, samtidig som man får oppleve smakebiter fra samisk mat og kultur.

Image with visual paralax effect
Halstein Storvik byr på smaksprøver av tynnlefse fra Nordland.

Mange tok turen til lavvoen på Torvet i dag for å høre konserter, og å smake på de mange forskjellig lokale matskattene, og handle i bodene til matprodusenter fra gårder i distriktene: Tynnlefse fra Nordland, hjortepølse fra Sogn og Fjordane, lynghonning og mozarella fra Stjørdal, badsturøkt fisk fra Namdalen og oster fra Grindal Ysteri i Rennebu, var noe av det som ble solgt.

Cesilie Klüver fikk smake hjortepølse og hjorteburger fra Sogn og Fjordane:
– Det var veldig godt ja, bekrefter hun.
Cesilie Klüver tok turen til Torvet i dag.

Åpningstider lavvoer: 

Onsdag: 11-16

Bondens marked vil også stå på Torvet fredag 21. og lørdag 22. februar:

PS. Ikke gå glipp av restaurantuka som pågår til 22. februar: 13 sentrumsnære restauranter stille med en egen Vinterfestmeny til rabatterte priser hvor hovedvekten av råvarene er fra Trøndelag. Antall retter og drikke tilpasses hver enkelt restaurants konsept og profil.

Restauranter med Vinterfestmeny: 

Aisuma
Le Bistro
Brasserie Britannia
Jonathan Grill
Bula Neobistro
E.C Dahls Pub og Kjøkken
Fagn Bistro
Havfruen
Kraft Bodega
Røst Teaterbistro
Sellanraa Bok & Bar
Sushi Bar Ravnkloa
To Rom og Kjøkken