Johan H. Andresen vil legalisere cannabis

Nyheter: I den svenske podkasten Sommar i P1 sier milliardær Johan H. Andresen at salg av cannabis på Systembolaget bør testes ut, melder Expressen.

annonse

Nå haster det om du vil sikre deg billetter til de beste konsertene på Stormfestivalen

– Kanskje noen syns det er spesielt at jeg syns legalisering av cannabis er verdt å prøve, sier Andresen, som også er leder i Oljefondets etikkråd, ifølge avisa.

Han fortsetter:

– Men er det ikke mer kontroversielt at Norge har det høyeste antallet overdosedødsfall i Europa, eller at steder i Sverige ligner mer på Chicago på 1920-tallet?

Ferd-sjefen forteller at han gjennom sitt arbeid med sosiale entreprenører har kommet i kontakt med rusproblematikk. Han mener at dagens system ikke fungerer, og sier at en mulighet er å selge cannabis på utsalg som Systembolaget eller Vinmonopolet med en personlig kvote i måneden.

Han understreker at heller ikke dette vil være uten potensielle problemer, som at det kan senke terskelen for å teste stoffet ut, og gi inntrykk av at samfunnet godtar det.

Andresen sier at han selv ikke har investert i cannabisindustrien.

– Du kan investere i cannabis i dag, men det har jeg ikke gjort. For øvrig mener jeg at det er staten som bør administrere en legalisering, inkludert salg av cannabis.

(©NTB)