Eirik Horneland har fått en marerittstart som Rosenborg-trener. Søndag ble det 1-3-tap borte mot Stabæk. Dermed ligger trønderne under streken etter tre runder.

De regjerende seriemesterne har hatt en knalltøff serieåpning med tap mot Bodø/Glimt og uavgjort hjemme mot Odd. Heller ikke borte mot Stabæk klarte RBK å ta sesongens første trepoenger.

Med hver sin scoring sørget Emil Bohinen, Ola Brynhildsen og Franck Boli for at Rosenborg er nest sist etter tre serierunder. Byrival Ranheim er tabelljumbo med null poeng.

– Jeg har det vondt. Det tror jeg alle med et Rosenborg-hjerte har. Sånn kan vi ikke holde på, sa Pål André Helland til Eurosport etter kampslutt.

Økt press på Horneland

Tore Reginiussen scoret Rosenborgs mål, men måtte innse at hvittrøyene nok en gang gikk av banen uten seier.

– Akkurat nå så henger vi ikke sammen. Vi er for enkle å score på, produserer for lite og har ikke en klar identitet, oppsummerte Horneland.

Tapet gjør at presset rundt treneren i den seiersvante klubben øker. Det er han selv innforstått med.

– Det sier seg selv. Det er helt naturlig, sa Horneland, som må vente enda lenger på sin første seier som Rosenborg-trener.

Brassescoring for oldefar

På den brungrønne Nadderud-matta sendte Bohinen vertene i føringen etter en snau halvtime. 20-åringen fikk til en svak avslutning på Ronald Hernández’ innlegg, men Rosenborg klarte ikke å hindre baklengs.

Reginiussen sørget for balanse i regnskapet på gjestenes første sjanse. Rosenborg-kapteinen fikk lurt seg fri i feltet og headet inn frisparket til Pål André Helland like før pause.

Ti minutter etter pause fikk Petter Northug og de øvrige fremmøtte muligens se årets mål på Nadderud etter kun tre runder. På akrobatisk vis sendte 19-åringen bæringene i ledelsen med et lekkert brassespark, som sendte hjemmefansen til himmels.

– Det er noe av det sykeste jeg har gjort i min karriere. Det er ikke så mye å si på det, sa målscoreren.

Målet var spesielt gledelig for Brynhildsens oldefar Odd Petter Tjersland (98), som hadde dratt helt fra Flekkefjord i Vest-Agder for å se midtbanespilleren i aksjon.

– Jeg er klar for å se ham nå som han scorer. Det var moro. Målet var førsteklasses, sa Tjersland til Eurosport.

Boli-volley
Rosenborg burde utlignet på et hjørnespark etter 64 minutter. Stabæk-keeper Marcus Sandberg bommet i lufta, og David Akintola fikk hodet på ballen, men stolpen hindret nettkjenning for nigerianeren.

Istedenfor måtte trønderne se Franck Boli øke til 3-1. Stabæk satte fart fremover, og på et sjeldent løp på høyrekanten fikk Tobias Børkeeiet lagt inn til Boli, som på volley banket ballen bak André Hansen. Det var Hansens sjette baklengs for sesongen.

I serieåpningen mot Lillestrøm kom Nadderud-gressmatta i fokus da Matthew Rusike satte foten fast i matta og pådro seg en skade. Matta får trolig økt fokus etter at både Vegar Eggen Hedenstad og Luc Kassi måtte kaste inn håndkleet med skader.

Boli hadde en stor mulighet til å kontre inn 4-1, men sjansen rant ut i sanden. På overtid traff Helland stolpen på et frispark, men sluttresultatet ble 3-1. Dermed kunne Stabæk juble for sesongs første seier.