Lørdag kan du følge 70 seilbåter fra Ladestien til Grilstad

Nyheter: Over 70 seilbåter, både store og små, stiller til start i Regatta Tordenskjold som arrangeres lørdag 17. juni. Startskuddet går klokken 11. Regattaen vil gå nær land og følger Ladestien fra Munkholmen til Grilstad.

– Aldri før deltar så mange båter i en regatta nord for Oslofjorden. Dette blir heftig, sier Ellen Beate Hansen Sandseter, leder i Trondhjems Seilforening.

Og alt tyder på hun får rett – prognosene viser nemlig sol og temperaturer rundt 25 grader på lørdag.

På sjø og land

Regatta Tordenskjold retter seg spesielt mot nybegynnere og de med lite erfaring fra kappseiling, og er lagt til rette slik at deltakerne enkelt og trygt kan måle seg mot andre og mer erfarne seilere.

Regattaen vil gå nær land og følger Ladestien fra Munkholmen til Grilstad.

– Dermed er dette en kjempegod mulighet for de som har lyst til å følge begivenhetene fra land også. Ladehammeren, Østmarkneset og Ladekaia er utmerkede steder å slå seg ned, sier John Sanderød i Maritimt Kompani, en av samarbeidspartnerne til regattaen.

Regatta Tordenskjold starter klokken 11, og går til Grilstad Marina der båtene vender før de seiler tilbake til Skansen. Målgang er forventet rundt klokken 15-16, avhengig vind og seilforhold. Hele seilasen vises live på storskjerm på Skansen. 

– Etter regatten blir det stor seilerfest på Skansen med premieutdeling, god mat og drikke og musikk, legger Sanderød til.

Skattejakt

Samtidig med regattaen inviterer Trondhjems Seilforening familier til å stifte bekjentskap med sjøen. Regatta Tordenskjold, i nært samarbeid med Redningsselskapet, tar barna med ut i Eliasbåten til Redningselskapet og i seiljoller. Det blir også skattejakt på Munkholmen.

– Vi kjører båt fra Skansen til Munkholmen for lete etter skjulte skatter, sier Hansen Sandseter i seilforeningen.

Sjekk ut www.regattatordenskjold.no for mer informasjon.