Ap-representanten fra Vest-Agder har i valgkomiteen følge av Kirsti Leirtrø fra Sør-Trøndelag, Øystein Langholm Hansen fra Rogaland og Ingalill Olsen fra Finnmark.
– Vi har bare hatt ett møte, og det gjenstår en del arbeid. Det er for tidlig å si hvor mange eller hvor få rokeringer det blir aktuelt å gjøre, sier Henriksen.
Flere forhold
Valgkomiteen skal ta stilling til om det holder å flytte på én person, eller om det blir nødvendig med en større kabal som omfatter flere representanter i ulike fraksjoner.
– Generelt når det er snakk om å bytte komité, så vil vi så langt det er mulig ta hensyn til kjønn, geografi, alder og ønskene til den enkelte, sier Henriksen.
Vurderingene til partiets ledelse vil også opplagt bli tillagt sterk vekt, selv om det formelt er opp til stortingsgruppa samlet å ta den endelige beslutningen.
Flere uaktuelle
Mens valgkomiteen jobber, går spekulasjonene høyt om kandidatene. Marianne Marthinsen, som mot sin vilje måtte gi fra seg vervet som finanspolitisk leder til Trond Giske etter valget i fjor høst, har allerede gjort det klart at hun ikke er aktuell. Hun sitter nå i utenriks- og forsvarskomiteen.
Enn så lenge blir arbeidet i fraksjonen håndtert av Ingrid Heggø, men hun slår fast overfor NTB at det er uaktuelt for henne å påta seg vervet på permanent basis.
Ap-leder Jonas Gahr Støre har også blitt trukket fram, men han gikk langt i å avvise dette i forrige uke.
– Jeg var finanspolitisk talsperson i forrige periode, men nå er jeg parlamentarisk leder, og det tror jeg at jeg skal vie meg til, sa Støre.
Kandidater
De tidligere statsrådene Rigmor Aasrud og Espen Barth Eide trekkes fram som to aktuelle navn. Eide leder i dag Aps energi- og miljøfraksjon på Stortinget, mens Aasrud leder partiets arbeid i kommunalkomiteen.
Ingvild Kjerkol, Lene Vågslid, Anette Trettebergstuen, Martin Henriksen, Sverre Myrli og Terje Lien Aasland er også blant dem som nevnes.
Mindre sannsynlig framstår det at Ap-nestleder Hadia Tajik eller utenrikskomiteens leder Anniken Huitfeldt blir valgt. De vurderes av flere som uaktuelle som følge av riftene som Giske-saken har skapt i Ap.