Iversen snakker ut om NM-forfallet: Jeg tøyde strikken for langt

Nyheter: Emil Iversen sier at han gjerne skulle ha gått søndagens NM-stafett, men at han følger legens anbefaling og prioriterer å få kroppen tilbake på plussiden.

Sykdom ødela Tour de Ski, mens han ikke klarte å hevde seg i verdenscuprennene i Nove Mesto og Oberstdorf. Så røk også NM.

Sist mandag var 28-åringen på legesjekk i Trondheim for å finne ut om det feiler ham noe. Nå har han fått svar.

– Blodprøvene var fine. Det er ikke annet enn at batteriet i kroppen var helt flatt og at jeg tøyde strikken litt for langt etter sykdomsperioden. Kroppen klarte ikke å hente seg inn og henge med på kjøret, sier Iversen til Trønder-Avisa.

– Nå handler det bare om å få tilbake energien, og det bruker jeg å være god på.

Helsvart

Han tok ikke kroppens signaler helt på alvor og trente som planlagt før rennene i Oberstdorf.

– Der ble det helsvart. Nå har jeg kanskje lært at det er bedre med en fridag enn å gjennomføre intervallene hvis jeg ikke har dagen, sier Iversen.

Varden-løperen sier at han hadde lyst til å gå NM-stafetten søndag, men at han velger å følge legens råd og avstå fra skirenn i helgen.

Lørdag ble han uttatt til Skitour 2020, og han har god tro på at han kan hevde seg der.

– Jeg skal bruke hver dag godt, samle overskudd og få energien tilbake. Jeg gleder meg til touren, sier Iversen, som trolig prioriterer et lokalt skirenn hjemme framfor verdenscup i Falun neste helg.