Ingen nye tiltak i Trondheim

Nyheter: Kriseledelsen i Trondheim kommune møttes onsdag. De vil minne om de generelle smittevernrådene, men råder ikke formannskapet til å innføre nye forskrifter.

– Vi er litt usikre på hvilket tiltaksnivå vi skal legge oss på. Smitten har økt kraftig de siste ukene og dagene, men vi føler vi har rimelig god kontroll i skolen, sier kommunedirektør Morten Wolden til NTB.

Tirsdag ble 218 personer registrert som koronasmittet i kommunen. 138 av dem var under 20 år.

Isolert sett er ikke situasjonen i skolen så ille, mener Wolden, men han poengterer at ved høy smitte blant elever er det også økt risiko for smitte blant foreldre og andre voksne.

Sykehuskapasiteten presset

Kommunen har kun sju koronainnlagte på sykehus, men kapasiteten ved St. Olavs hospital presses av blant annet et høyt antall pasienter med RS-virus.
– Sykehuset gikk til gult nivå i går for å ha nok ressurser tilgjengelig. Helse- og velferdstjenestene er hardt presset og har vært det i 18 måneder. Vi merker at det er slitasje i organisasjonen som har forsterket seg den siste tida, sier Wolden.

Mindre dramatisk

Trondheim kommune ser på smittetallene i kommunen som «ubehagelig høye», men mener situasjonen er langt mindre dramatisk enn den var da færre var vaksinert.
94 prosent av mennesker over 18 år i Trondheim kommune er vaksinert, og denne uka begynte kommunen å gi tredje dose til aldersgruppa over 65 år.

Kan komme endringer

Wolden sier de vil vente med å gå videre med smitteverntiltak til de har en vurdering av situasjonen i samarbeid med helsemyndighetene.
Kommunen skal ha møter med både Folkehelseinstituttet (FHI), Helsedirektoratet og nasjonalt møte med helseministeren torsdag. Fredag kan det komme nye beskjeder.

– I mellomtiden vil vi forsterke rådene vi har gitt tidligere. Ta hensyn til det høye smittenivået, bruk munnbind i kollektivtrafikken hvis man ikke kan holde avstand, hold deg hjemme hvis du er syk, hold syke barn hjemme og hold god håndhygiene, sier Wolden.