– Den natten da politiet for første gang kom for å kaste oss ut av landet, gjorde noe med meg som menneske.

– Det  viste også en ny side av Norge som jeg gjerne skulle vært foruten, sa Taibeh Abbasi i sin tale fra scenen på Torvet der mange hundre hadde møtt opp for å vise sin støtte til henne og familien.

– Mammaen min ble syk…. Brødrene mine ble livredde og sov dårlig om natta. Dagene og nettene mine ble mørke.

– Jeg mistet den styrken som jeg hadde fått av å gå på skole og føle meg som andre, fortsatte Taibeh Abbasi fra talerstolen.

Hun snakket til et fullsatt Torvet i Trondheim idag formiddag.

– Jeg er stolt over at vi allikevel står her i dag, sa en meget rørt skoleelev foran flere hundre medelever.

Ønsker et fredelig liv

Den 17 år gamle skoleeleven var sterkt preget av dommen fra 22.september som har inndratt oppholdstillatelsen til hele hennes familie.

– I Kabul er det ingen framtid for meg og mine brødre. Vi kan bli sendt tilbake til et land vi aldri selv har vært i. Vi kommer ikke til å ha et fredelig liv der. Vi kommer ikke til å ha et liv i det hele tatt.

– Og jeg som jente er spesielt utsatt, fortalte Taibeh fra scenen på Torvet.

Foran en rørt forsamling av skoleelever og andre oppmøtte fortalte hun om forholdene i Afghanistan, om flukten fra sitt hjemland og om sin oppvekst i Norge.

Hun takket samtidig alle sine venner, støttespillere og ikke minst skolen som har gitt henne en sterkt identitet i Norge.

– Vær så snill, Norge. Ikke send oss til Afghanistan. Gi oss en fremtid i Norge, avsluttet hun fra talerstolen til en enorm applaus fra de oppmøte.

Image with visual paralax effect

Som unisont begynte å klappe og synge da Taibeh gikk av scenen.

– La Abbasi bli – La Abbasi bli – La Abbasi bli!

Støttegruppe

Elevrådsleder Mona Elfareh var en av talerne på Torvet i Trondheim idag.

Hun snakket direkte til Taibeh mens de begge sto på samme scene.

– Jeg er stolt over å kunne kalle deg min venn, og i mai neste år SKAL du få vitnemålet ditt fra Thora Storm videregående skole! sa Elfareh til ellevill jubel fra et par tusen skoleelever som hadde møtt opp på Torvet kl 11.30 idag.

Demonstrasjonsgruppa på Thora Storm Videregående skole, der Taibeeh er elev, oppfordret flere til å følge med på Facebook-gruppa som er opprettet for å la Abbasi-familien få bli i Norge.

Hun fortalte samtidig at det nå er startet en innsamlingsaksjon til støtte for familien.

– Gi det dere har, og spre ordet til alle dere kjenner, de trenger alt de kan få, oppfordret skoleelevene fra Thora Storm fra scenen på Torvet i Trondheim.