Ingebrigtsen: – Jeg var ikke øverste leder

Nyheter: Kåre Ingebrigtsen avviser at han ble oppfattet som øverste leder i Rosenborg. – Jeg har aldri deltatt på en ledersamling, sa Ingebrigtsen i retten tirsdag.

Spørsmålet om hvorvidt Ingebrigtsen var å anse som Rosenborgs øverste leder, er et sentralt tema i rettssaken han og Erik Hoftun fører mot fotballklubben. I henhold til arbeidsmiljøloven er det kun en virksomhets øverste leder som ikke kommer inn under stillingsvernet.

Rosenborg mener på sin side at Ingebrigtsen var å anse som fotballklubbens leder.

– I mine fire år som trener i Rosenborg er det ingen som har kalt meg leder. Jeg har aldri vært med på ledersamlinger, sa Ingebrigtsen, som også avviste at dette spørsmålet hadde blitt brakt opp av noen i styret.

Ingebrigtsen ble av advokat Stein Kimsås-Otterbech spurt om hvordan han var involvert i budsjettarbeidet da han var trener i klubben.

– Jeg har ikke mulighet til å flytte en krone i Rosenborg. Om jeg skulle kjøpe ti Nike-baller, måtte jeg spørre (sportsdirektør) Stig Inge (Bjørnebye).

Ingebrigtsen og Hoftun hevder seg ugyldig oppsagt av klubben i juli 2018. Ingebrigtsen krever at oppsigelsen blir kjent ugyldig og mener han har krav på opp mot 10 millioner kroner.

(©NTB)